ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/03/2015 13:46 EET | Updated 08/03/2015 13:48 EET

Τα οικονομικά του δημοσιεύει το Ποτάμι: Ποια η κρατική χρηματοδότηση – Πόσα τα έξοδα

Τον ισολογισμό του 2014 δημοσιοποίησε το Ποτάμι. Σύμφωνα με τα στοιχεία η κρατική χρηματοδότηση ανήλθε σε 210.980,20 ευρώ ενώ οι εισφορές βουλευτών, μελών και φίλων του κόμματος ανήλθαν σε 439.862,46 ευρώ. Τα έξοδα του κόμματος, που συμπεριλαμβάνονται και τα εκλογικά αλλά και τα λειτουργικά έξοδα, ανήλθαν σε 511.494,87 ευρώ.

Αναλυτικά ο ισολογισμός του 2014

Η χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2014

Σταύρος Θεοδωράκης στη Συνδιάσκεψη του Ποταμιού: Το μέλλον της Ελλάδος είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ

«Δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Και αν το θέλαμε θα είχε γίνει από την επόμενη μέρα των εκλογών», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας πρίν από λίγο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Ποταμιού, ένα χρόνο μετά την ίδρυσή του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση για αντικρουόμενες θέσεις σε καίρια ζητήματα και με αφορμή δηλώσεις υπουργών και κυβερνητικών στελεχών για ενδεχόμενες νέες εκλογές ή δημοψήφισμα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανταποκριθεί στην εντολή που έχει λάβει από το λαό και να κυβερνήσει.

«Ο πρωθυπουργός έχει πάρει την εντολή - ο πρωθυπουργός και όχι η Βαβέλ των αρχηγίσκων – ας την αξιοποιήσει και ας μην προσπαθούν να μεταφέρουν τα αδιέξοδα του κόμματος τους στις πλάτες του κόσμου.Πήρατε εντολή κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ γιατί το παλιό σύστημα χρεοκόπησε αλλά δεν πήρατε εντολή να μας σύρετε σε μια άλλου τύπου χρεοκοπία», τόνισε ο κ. Θοεδωράκης και επεσήμανε ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη στην οποία, όπως είπε «δεν είμαστε επισκέπτες, Το νόμισμα της Ελλάδας είναι το ευρώ», ενω προειδοποίησε για δεινά στην κοινωνία από τυχόν έξοδο από το κοινό νόμισμα.