ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19/03/2015 09:50 EET | Updated 19/03/2015 09:59 EET

Χαμός με το...δάχτυλο του Βαρουφάκη. Φάρσα το βίντεο με το μονταρισμένο βίντεο, λέει το ΖDF

Συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει γύρω από το επίμαχο βίντεο όπου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ομιλία του το 2013, εμφανίζεται να κάνει άσεμνη χειρονομία αναφερόμενος στη Γερμανία. Μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε από βίντεο της γερμανικής σατιρικής εκπομπής Neo Magazin Royale του καναλιού ZDF, όπου οι συντελεστές της εμφανίζονταν να ισχυρίζονται ότι ήταν αυτοί που «όντως μόνταραν» το επίμαχο βίντεο, το ZDF, σε σχετικό tweet, επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί έχουν ήδη αντιληφθεί: ότι το βίντεο με το...μονταρισμένο βίντεο δεν είναι κάτι άλλο από φάρσα/ σάτιρα, η οποία εκλήφθηκε ως πραγματική «ανάληψη ευθύνης». Ειδικότερα, στο tweet αναφέρεται ότι «σκεφτόμαστε να βάζουμε στις μελλοντικές εκπομπές του Neo Magazin να βάζουμε την ένδειξη “προσοχή, σάτιρα”!»- το οποίο συνοδεύει το hashtag #varoufake (λογοπαίγνιο με το όνομα του υπουργού και το «fake», δηλαδή πλαστό).

Σε αντίστοιχο πνεύμα κινείται και η Bild: κεντρικό θέμα - «αποκλειστικό» - είναι δημοσίευμα με τίτλο «Το μεσαίο δάχτυλο του Βαρουφάκη είναι αληθινό», όπου αναφέρεται ότι το βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή του Γερμανού κωμικού, Γιαν Μπέμερμαν δεν είναι κάτι παραπάνω από μια φάρσα, η οποία ξεγέλασε τους πάντες, περιλαμβανομένων πολλών ΜΜΕ.

Η Bild υπογραμμίζει την εντυπωσιακή απήχηση που είχε το βίντεο στα social media. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, είχε πάρει και αυτός θέση, αναρτώντας στον λογαριασμό του στο Twitter δημοσίευμα της Süddeutsche.de, όπου γινόταν αναφορά στο βίντεο του Μπέμερμαν, και ζητούσε από τον Γκίντερ Γιάουχ (στην εκπομπή του οποίου είχε προβληθεί το βίντεο που ο ίδιος χαρακτήρισε μονταρισμένο) να ζητήσει συγνώμη.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε αρχικά στην εκπομπή, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών:

Και το βίντεο που ανήρτησε αργότερα ο ίδιος ως «απάντηση»