ΔΙΕΘΝΕΣ
26/03/2015 06:25 EET | Updated 26/03/2015 06:26 EET

Lufthansa: Από το 2013 ο συγκυβερνήτης στην εταιρεία με 630 ώρες πτήσης

David Ramos via Getty Images
BARCELONA, SPAIN - MARCH 25: A signal with the name of Lufthansa Group CEO Carsten Spohr sits among media microphones ahead of a press conference at the Terminal 2 of the Barcelona El Prat Airport on March 25, 2015 in Barcelona, Spain. All 144 passengers and six members of flight crew of the Germanwings flight, which is believed to have included 45 Spanish and 67 German nationals, are believed to have been killed after the aircraft rapidly lost height and fell into a remote area of the southern

Μετά τις αποκαλύψεις ότι ένας από τους πιλότους του γερμανικού Airbus που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις -με τραγικό απολογισμό το θάνατο 150 ανθρώπων- κλειδώθηκε εκτός πιλοτηρίου τη στιγμή της συντριβής και τις αναφορές ότι ο συγκυβερνήτης της πτήσης είχε μπει «πρόσφατα στην εταιρεία Germanwings που είναι θυγατρική της Lufthansa», η εταιρεία προέβη σε ανακοινώσεις.

Ειδικότερα, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης του A320 είχε προσληφθεί τον Σεπτέμβριο 2013 από την Germanwings και ότι είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσης.

Δεν απαντούν για το πιλοτήριο

Η Lufthansa ωστόσο δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ένας από τους δύο πιλότους βρέθηκε μόνος του στη διακυβέρνηση του αεροσκάφους, την ώρα που ο δεύτερος πιλότος έμεινε αποκλεισμένος έξω από το κόκπιτ.

Από την πλευρά της η Germanwings ανακοίνωσε: «Θα κάνουμε τα πάντα για να αποκτήσουμε περισσότερες πληροφορίες και δεν θα συμμετάσχουμε σε εικοτολίες. Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος ανήκει στις αρμόδιες αρχές».

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη στις γαλλικές Αλπεις είχε από την πλευρά του περισσότερα από 10 έτη εμπειρίας και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του, όπως είχε ανακοινώσει από την Τρίτη η Germanwings.