ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/03/2015 10:54 EET | Updated 28/03/2015 11:10 EET

Ο δήμος Αθηναίων στηρίζει τη δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Τη δράση προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας στην πλατεία Συντάγματος στήριξε σήμερα με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Συγχρόνως, η αντιδήμαρχος για το Παιδί Μαρία Ηλιοπούλου, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα βιώσιμης κινητικότητας Αντώνης Καφετζόπουλος και η δημοτική σύμβουλος Λενιώ Μυριβήλη συμμετείχαν στη δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητηριακής και αισθητηριακής αναπηρίας.

Στο πλαίσιο της δράσης, άτομα που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κινητικής αναπηρίας ή πρόβλημα όρασης κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο ή τους κλείνουν τα μάτια και με τη βοήθεια λευκού μπαστουνιού, προσπαθούν να κινηθούν στους δρόμους της πόλης. Με τον τρόπο αυτόν άνθρωποι χωρίς αναπηρίες βιώνουν για λίγα λεπτά την εμπειρία των συνανθρώπων μας, που είναι ανάπηροι ή τυφλοί.

Η δράση προσομοίωσης συνδιοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων και τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Εφήβους (Σ.Κ.Ε.Π.), με σκοπό την εξοικείωση με την αναπηρία και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με αναπηρίες, προκειμένου να ενσωματωθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή.

Η δημοτική Αρχή του δήμου Αθηναίων αναμένει την επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει δυο σημαντικά προβλήματα -που έχουν γνωρίσει έξαρση μετά την κατάργησή της- και συνδέονται άμεσα με τη διευκόλυνση της κίνησης των συμπολιτών μας, ειδικά αυτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτά αφορούν την έξαρση της κατάληψης των δημόσιων χώρων (πεζοδρομίων, πλατειών, εξόδων από τα πεζοδρόμια στο οδόστρωμα) από τα τραπεζοκαθίσματα και την αντικοινωνική (παράνομη)στάθμευση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)