ΔΙΕΘΝΕΣ
06/04/2015 12:18 EEST | Updated 06/04/2015 12:19 EEST

Τι έφαγε ο Ιησούς και οι 12 Απόστολοι στον Μυστικό Δείπνο

wikipedia commons

Ακόμα κι αν το ψωμί και το κρασί είναι δυο από τα τρόφιμα που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, Ιταλοί ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν βρει το πραγματικό μενού που έφαγε ο Ιησούς μαζί με τους δώδεκα αποστόλους.

Οι ερευνητές, από το κέντρο Petrie της Ιταλίας πιστεύουν ότι το τελευταίο γεύμα του Ιησού στην πραγματικότητα αποτελείτο από: "βραστά φασόλια, αρνί, ελιές, πικρά χόρτα, σάλτσα ψαριού, ψωμί και αρωματικό κρασί."

Η μελέτη από δύο Ιταλούς αρχαιολόγους επικαλείται στίχους της Βίβλου, εβραϊκά γραπτά και αρχαία ρωμαϊκά έργα που μιλούν για τις διατροφικές συνήθειες στην Ιερουσαλήμ στις αρχές του 1ου αιώνα μ.Χ.

"Η Βίβλος ασχολείται με το τι συνέβη κατά τη διάρκεια του εν λόγω δείπνου, αλλά δεν περιγράφει λεπτομερώς τι έφαγε ο Ιησούς και δώδεκα Απόστολοι" ανέφερε στο Discovery News, ο αρχαιολόγος Generoso Urciuoli.

Ο Generoso Urciuoli ο οποίος ειδικεύεται στην ιστορία του πρώιμου χριστιανισμού, και συν-συγγραφέας Marta Berogno, αρχαιολόγος και αιγυπτιολόγος, θα δημοσιεύουν τα ευρήματά τους τον επόμενο μήνα στο βιβλίο "Gerusalemme: L'Ultima Cena" ("Ιερουσαλήμ: ο Μυστικός Δείπνος").

Σύμφωνα με τον Urciuoli το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι δεν είναι ακριβές καθώς ο εκείνη την εποχή οι επισκέπτες έτρωγαν σε επικλινή θέση σε μαξιλάρια δαπέδου και χαλιά.

ΠΗΓΗ: discovery.com