ΔΙΕΘΝΕΣ
24/04/2015 15:52 EEST | Updated 24/04/2015 15:55 EEST

Η Κίνα θα απαγορεύσει τα στριπτίζ στις κηδείες. Η είδηση είναι ότι συμβαίνει

✁☠KAIRUUINZURO ✁â˜/Flickr
an annion, germanize, porple, six deen, striped shoe.

Διαβάζουμε στην Daily Telegraph ότι οι κινεζικές αρχές είναι αποφασισμένες να απαγορεύσουν τα στριπτίζ στις... κηδείες, καθώς το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας χαρακτήρισε αυτήν την πρακτική παράνομη και αντίθετη με τα «χρηστά ήθη».

Μέχρι πρόσφατα δεν φανταζόμασταν ότι ήταν κάτι που συνηθιζόταν. Αλλά μετά θυμηθήκαμε την περίπτωση της Ταϊβάν όπου η σύζυγος του εκλιπόντος... προσέλαβε στριπτιζέζ για να χορέψουν στην κηδεία του.

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι, ιδίως στην επαρχία, οι κάτοικοι συνήθιζαν να προσλαμβάνουν καλλιτέχνες της τοπικής όπερας για να τραγουδούν στις κηδείες των συγγενών τους. Σταδιακά όμως τη θέση αυτών των τραγουδιστών παίρνουν οι... εξωτικές χορεύτριες που κάνουν αισθησιακό στριπτίζ. Μάλιστα «γυμνές» κηδείες τελούνται εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία και ορισμένες οικογένειες πιστεύουν ότι τιμούν τους νεκρούς τους χρησιμοποιώντας στρίπερ καθώς έτσι θα συγκεντρώσουν μεγαλύτερο πλήθος για να πει το τελευταίο αντίο στον νεκρό αλλά και για να κάνουν επίδειξη του πλούτου τους.

Το υπουργείο Πολιτισμού ανάρτησε στην ιστοσελίδα του μια «μαύρη λίστα» με πρόσωπα που συμμετέχουν σε τέτοιες παραστάσεις. Ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μια χορευτική ομάδα, το Συγκρότημα Χορού και Τραγουδιού Κόκκινο Ρόδο, έκανε στριπτίζ μετά την κηδεία ενός ηλικιωμένου στην επαρχία Χεμπέι, τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι καλλιτέχνες αρχικά χόρεψαν και τραγούδησαν όπως απαιτεί η παράδοση και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους. Ένας από τους επικεφαλής του Κόκκινου Ρόδου τιμωρήθηκε από τις αρχές με φυλάκιση 15 ημερών και πρόστιμο 70.000 γουάν (περίπου 11.300 δολάρια).