ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2015 09:52 EEST | Updated 19/05/2015 16:18 EEST

Κατέληξαν δύο από τους τραυματίες του ατυχήματος στα ΕΛΠΕ

Sooc

Τη μάχη για τη ζωή έχασε ο Μπάμπης Δευτεραίος, ένας εκ των τραυματιών του πρόσφατου ατυχήματος που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου (ΕΛΠΕ), ενώ το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό ότι κατέληξε και δεύτερος εκ των τραυματιών, ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ, ο Μπάμπης Δευτεραίος ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ ήταν εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Τα ΕΛΠΕ δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος  μεταφέροντας τα συλλυπητήριά τους υπογράμμιζαν την κατεπείγουσα ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της πρόσφατης τραγωδίας στα ΕΛΠΕ και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των όποιων υπευθύνων, αναμένοντας γρήγορα σε αυτήν την κατεύθυνση το πόρισμα της σχετικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση.

Την ίδια ώρα τονίζουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης των μέτρων ασφαλείας στα ΕΛΠΕ και εάν κριθεί αναγκαίο τον επανασχεδιασμό τους.

Τα συλλυπητήριά του έδωσε και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Πάνος Σκουρλέτης. Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι εν όψει της ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) αποφάσισε την μόνιμη παρουσία στις εγκαταστάσεις, κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών, για το επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Επισημάνθηκε επίσης, στους επικεφαλής των εργολαβικών και υπεργολαβικών συνεργείων, αλλά και σε κάθε άλλον εμπλεκόμενο στις εργασίες, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που είχαν τραυματιστεί ήταν συνολικά έξι. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα έγινε λόγω ανάφλεξης που σημειώθηκε στη διάρκεια εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία.

Sponsored Post