ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/05/2015 05:46 EEST | Updated 21/05/2015 05:46 EEST

Διεθνές συνέδριο για τα βιομηχανικά απόβλητα στην Αθήνα

IWWATV

Η εξεύρεση λύσεων και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων από το εξωτερικό και την Ελλάδα στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων είναι τα αντικείμενα συνεδρίου που διοργανώνει το ΕΜΠ.

Το συνέδριο Industrial Waste & Wastewater Treatment & Valorisation, IWWATV 2015, θα φιλοξενήσει ομιλητές από μεγάλα πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα  του εξωτερικού και θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο President στις 21 & 22 Μαΐου 2015.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για ένα από τα πλέον επίκαιρα συνεδριακά γεγονότα στον ευρωπαϊκό χώρο, με προβολή των τεχνολογιών αιχμής, της καινοτομίας αλλά και των εφαρμογών που μπορούν να δώσουν λύσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον δημόσιο τομέα.

Σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή εκπροσώπους της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση αποβλήτων, την προστασία του περιβάλλοντος με την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων.

Το Συνέδριο IWWATV 2015 είναι συνέχεια του συνεδρίου SYMBIOSIS 2014 και στοχεύει μεταξύ άλλων στην προώθηση της βιομηχανικής συμβίωσης, στην αξιοποίηση βιομηχανικών παραπροϊόντων, στην αποτελεσματική επεξεργασία αποβλήτων και λυμάτων.

Με τον τρόπο αυτόν θα επιτευχθεί η μείωση του κόστους διαχείρισης των αποβλήτων, προωθώντας την κυκλική οικονομία και αποδοτικότητα πόρων, όπως και το χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όσους το δηλώσουν κατά την εγγραφή τους στον παραπάνω σύνδεσμο και παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου. 

Χορηγοί επικοινωνίας το περιοδικό Ecotec και η τηλεόραση του ΣΚΑΙ.