ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/05/2015 07:23 EEST | Updated 29/05/2015 12:12 EEST

Κρήτη: Ρώσοι τουρίστες τραυματίστηκαν στην Κνωσό μετά από πτώση κεραυνού

Eurokinissi

Ρώσοι τουρίστες τραυματίστηκαν σήμερα, Παρασκευή, στο αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο κάτω από το οποίο φυλάγονταν από την βροχή.

Σύμφωνα με το Creta Live, μια 36χρονη έπαθε ανακοπή και χρειάστηκε να της κάνουν ανάνηψη τρεις γιατροί πριν επανέλθει, ενώ τώρα αναρρώνει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στο ίδιο Νοσοκομείο έφθασε μόνη της και μια 38χρονη Ελληνίδα, η οποία υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναμεταδίδει το Creta Live, συνολικά το ΕΚΑΒ παρέλαβε 19 άτομα: τις δύο γυναίκες, ακόμη οκτώ για προληπτικούς λόγους και εννιά με ελαφρά τραύματα. Αμέσως μετά το συμβάν έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ενώ σε αυτοψία από άνδρες της αστυνομίας βρέθηκαν ομπρέλες τις οποίες εικάζεται ότι οι τουρίστες είχαν ανοιχτές κοντά στο σημείο που έπεσε ο κεραυνός.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή πρώτων βοηθειών στους Ρώσους επισκέπτες που υπέστησαν τραυματισμούς και, στην περίπτωση μίας γυναίκας,καρδιακή ανακοπή,μετά την πτώση κεραυνού,στη διάρκεια ξαφνικής καταιγίδας, σήμερα, στη δυτική αυλή του Ανακτόρου της Κνωσού και συγκεκριμένα στην αρχή του πομπικού διαδρόμου.

«Έσπευσαν αμέσως οι αρχαιοφύλακες του χώρου, οι οποίοι παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και έκαναν τις πρώτες προσπάθειες ανάνηψης της γυναίκας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Μετά από λίγο, κατέφθασε και η Προϊσταμένη της τοπικής Εφορείας, που έδωσε εντολή για την εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τους επισκέπτες, καθώς και η προϊσταμένη του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας των επισκεπτών, ειδικά δε της νοσηλευόμενης στο Βενιζέλειο. Μίλησε με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου Ευθύμιο Καρακώστα και ζήτησε να ενημερώνεται για την εξέλιξη της υγείας της Ρωσίδας επισκέπτριας. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Β' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο από το Εγκληματολογικό Τμήμα. Σημειώνεται ότι τα κτίρια κοινού (εκδοτήριο εισιτηρίων, πωλητήριο ΤΑΠΑ, αναψυκτήριο και το στέγαστρο των ακυρωτικών μηχανημάτων) διαθέτουν αντικεραυνική προστασία που έχει τοποθετηθεί από το ΤΑΠΑ», αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Sponsored Post