ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/05/2015 10:05 EEST | Updated 29/05/2015 10:08 EEST

Στο Ευρωκοινοβούλιο έφερε το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Άγιου Ευστράτιου ο Νότης Μαριάς

ronsaunders47/Flickr
Taken in Skala Kalloni harbour. On the Greek Island of Lesbos.Traditional fishing boat.

Στο Ευρωκοινοβούλιο έθεσε το θέμα με την ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Άγιου Ευστράτιου, που ανέδειξε με εκτενές ρεπορτάζ η HuffPost Greece, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. Ο κ. Μαριάς με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, στην Κομισιόν, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνα ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της πολιτικής συνοχής της ΕΕ συναρτάται άμεσα και με την προσβασιμότητα των νησιωτικών περιοχών.

Επισήμανε δε ότι το νησί παραμένει χωρίς πλοίο για 35 ημέρες, λόγω της επίσχεσης εργασίας των απλήρωτων ναυτεργατών και χωρίς το βασικό καράβι οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, οι ψαράδες σταμάτησαν να ψαρεύουν δεδομένου ότι δεν μπορούν να αποστείλουν τα αλιεύματα τους ενώ υπάρχουν αλλεπάλληλες ακυρώσεις στον τομέα του τουρισμού.

Η 27χρονη δήμαρχος του νησιού, Μαρία Κακαλή,είχε δηλώσει στη HuffPost Greece, το πλοίο «Ταξιάρχης», παραμένει δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των απλήρωτων ναυτικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας, εδώ και πέντε εβδομάδες δεν έχει βρει λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού. Γι' αυτό και αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία εκθέτει το πρόβλημα και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν υπάρξει άμεσα μια λύση, θα υπάρξουν κλιμακωτές αντιδράσεις.

Sponsored Post