ΔΙΕΘΝΕΣ
02/06/2015 05:29 EEST | Updated 02/06/2015 05:31 EEST

Ναυτικό δυστύχημα με εκατοντάδες αγνοούμενους στην Κίνα

STR via Getty Images
Chinese rescue boats are seen alongside a capsized passenger ship carrying more than 450 people which sunk in the Yangtze river, triggering a rescue effort hampered by strong winds and heavy rain off Jianli in China's Hubei province on June 2, 2015. The ship named Dongfangzhixing, or 'Eastern Star', was headed from the eastern city of Nanjing to the southwestern city of Chongqing when it sank in the Jianli section of the river. CHINA OUT AFP PHOTO (Photo credit should read

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες αγνοούνται όταν ένα επιβατικό πλοίο με 458 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους τουρίστες, βυθίστηκε στον ποταμό Γιανγκτσέ της Κίνας το βράδυ της Δευτέρας κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν και ανακρίνουν τον καπετάνιο.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούγονται χτυπήματα από το εσωτερικό το σκάφους και οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να επιβεβαιώσουν εάν οι ήχοι που ακούγονται προέρχονται από εγκλωβισμένους στο πλοίο.

Τηλεοπτικά πλάνα δείχνουν διασώστες να χτυπούν με σφυριά τη λαμαρίνα του αναποδογυρισμένου πλοίου και να αναμένουν για κάποιου είδους ανταπόκριση.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ μεταβαίνει στο τόπο του δυστυχήματος, στην κεντρική επαρχία Χουμπέι, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο Σινχουά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο που επικαλείται την διοίκηση πλοήγησης του ποταμού, αυτοί που διασώθηκαν από το πλοίο Eastern Star συμπεριλαμβάνουν τον καπετάνιο και τον μηχανικό του πλοίου, που είπαν ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα ενώ στροβιλιζόταν μέσα σ' έναν κυκλώνα.

Μεταξύ των επιβαινόντων ήταν 406 τουρίστες, με ηλικίες περίπου από 50 έως 80, που αποτελούσαν ένα γκρουπ από ταξιδιωτικό γραφείο της Σαγκάης, και 47 μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας People's Daily, που σημείωσε ότι το πλοίο μπορούσε να μεταφέρει πάνω από 500 άτομα.

Είχε ξεκινήσει από το Νανκίνγκ και πήγαινε νοτιοδυτικά, και βυθίστηκε γύρω στις 9:28 μ.μ. τοπική ώρα, στο τμήμα Ζιανλί του ποταμού.

 

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, το πλοίο βυθίστηκε σε δύο λεπτά και δεν πρόλαβε να στείλει σήμα κινδύνου.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν 3.000 άνθρωποι, τουλάχιστον 50 σκάφη, μαζί 100 ψαρόβαρκες, ενώ αναμένονται 20 δύτες στη περιοχή.

 

Το πλοίο ήταν ιδιοκτησίας της Chongqing Eastern Shipping Corporation, που ειδικεύεται σε ξεναγήσεις στον ποταμό και λειτουργεί από το 1967, σύμφωνα με το Hubei Daily.

Sponsoed Post