ΔΙΕΘΝΕΣ
03/06/2015 05:04 EEST | Updated 03/06/2015 05:04 EEST

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης στο πλοίο Eastern Star στην Κίνα - Τι κατέθεσε ο καπετάνιος

JOHANNES EISELE via Getty Images
Rescue workers are seen on the hull of a capsized passenger ship Dongfangzhixing or 'Eastern Star' in the Yangtze river at Jianli in China's Hubei province on June 3, 2015. Relatives of more than 400 people missing after a cruise ship capsized on China's Yangtze river were hoping for a 'miracle' June 3, as authorities said they were racing against time to find any survivors. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE (Photo credit should read JOHANNES EISELE/AFP/Getty Images)

Δεκαοχτώ είναι οι νεκροί και 14 οι επιζώντες που ανέσυραν τα σωστικά συνεργεία από το πλοίο Eastern Star που ανετράπη το βράδυ της Δευτέρας στον ποταμό Γιανγκτσέ στην Κίνα. Σύμφωνα με το BBC, στο πλοίο επέβαιναν 456 τουρίστες και πολλοί από αυτούς κατάφεραν να σωθούν χάρη στα κενά αέρος που υπήρχαν στα διάφορα σημεία του πλοίου.

Ο καπετάνιος του πλοίου συνελήφθη από τις αρχές και κατέθεσε την δική του εκδοχή για το τι συνέβη εκείνο το βράδυ. Όπως μεταδίδει το CNN, οι περισσότεροι επιβάτες κοιμούνταν όταν ξέσπασε καταιγίδα και το πλοίο άρχισε να γέρνει.

«Φαίνεται πως έχουμε πρόβλημα», φέρεται να είχε πει σε ένα συνάδελφο.

Μέσα σε 30 δευτερόλεπτα ο ίδιος πρόλαβε να αρπάξει το σωσίβιό του και να πέσει στα νερά του ποταμού εν μέσω της καταιγίδας, χωρίς να προλάβει να αποστείλει σήμα κινδύνου. Δυστυχώς, τα περισσότερα μέλη του πληρώματος και οι περισσότεροι επιβάτες εγκλωβίστηκαν εντός του αναποδογυρισμένου πλοίου και τα σωστικά συνεργεία τελικά κατέφτασαν στο σημείο όταν ένας επιζών τηλεφώνησε στις αρχές.