Συλλήψεις νεαρών Δυτικών στη Μαλαισία για γυμνές φωτογραφίες σε ιερό βουνό

Συλλήψεις νεαρών Δυτικών στη Μαλαισία για γυμνές φωτογραφίες σε ιερό βουνό
Facebook/ Emil Kaminski

Μια γυμνή φωτογραφία την οποία τράβηξε σε ιερό βουνό της Μαλαισίας είχε άσχημη εξέλιξη για την 24χρονη Βρετανίδα Έλινορ Χόκινς, η οποία συνελήφθη στην Τρίτη στο αεροδρόμιο Ταουάου, καθώς βρισκόταν εκεί με προορισμό την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ από το Βόρνεο.

Επίσης, συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, μετά την εμφάνισή τους στις αρχές: Ο 23χρονος Καναδός Λίντσι Πίτερσον και η 22χρονη αδελφή του, Ντανιέλ, καθώς και ο 23χρονος Ολλανδός Ντίλαν Σνελ. Την Τετάρτη συνελήφθη ένας άλλος Καναδός, ο 33χρονος Εμίλ Καμίνσκι, ενώ αναζητούνται άλλοι πέντε από την αστυνομία.

Όπως είπε στην βρετανική Telegraph ο Τίμοθι Χόκινς, πατέρας της Έλινορ, η ίδια έχει τρομάξει και ανησυχεί πάρα πολύ. «Ελπίζουμε να μην την χρησιμοποιήσουν για παραδειγματισμό».

Η Χόκινς πραγματοποιούσε ταξίδι στη νοτιοανατολική Ασία αφού είχε πάρει το πτυχίο της στην αεροναυπηγική. Στην αρχή ταξίδευε μόνη της, αρχίζοντας από την Ταϊλάνδη και μετά επισκεπτόμενη την Καμπότζη, το Λάος και το Βιετνάμ. Στη συνέχεια, σχεδίαζε να πάει από τη Μαλαισία στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία.

Ωστόσο, τα προβλήματα άρχισαν στο όρος Κιναμπάλου, το υψηλότερο βουνό ανάμεσα στα Ιμαλάια και τη Νέα Γουϊνέα. Το ταξίδι οργάνωσε το Jungle Jack Backpackers Lodge, ένα δημοφιλές hostel που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του εθνικού πάρκου του Κιναμπάλου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών, ενώ η ομάδα επέστρεφε από την κορυφή, τα μέλη της άρχισαν να βγάζουν τα ρούχα τους, αγνοώντας τις παραινέσεις του οδηγού, αποκαλώντας τον «ανόητο» και λέγοντάς του «να πάει στο διάολο». Αφού τράβηξαν φωτογραφίες, ντύθηκαν και επέστρεψαν στο hostel.

Η επίσημη καταγγελία έγινε στις 2 Ιουνίου και η Χόκινς συνελήφθη την Τρίτη, ακολουθούμενη από τους τρεις Καναδούς και τον Ολλανδό, ενώ αναζητείται επίσης και ένας Γερμανός, γνωστός ως Στεφάν Πόλνερ.

Στο δημοσίευμα υποδεικνύεται η πιθανή ευθύνη του 33χρονου Εμίλ Καμίνσκι για την όλη υπόθεση, καθώς έχει κατά καιρούς περιγραφεί ως «διαβόητος Καναδός γυμνιστής» και κατηγορείται για προσβλητική στάση απέναντι στην τοπική κουλτούρα βάσει σχολίων και δημοσιεύσεών του στα social media.

Σημειώνεται ότι ο Μασίντι Μαντζούν, υπουργός Τουρισμού της επαρχίας Σαμπάχ, είπε ότι ένας σεισμός στις 5 Ιουνίου ήταν ένδειξη ότι το «βουνό είχε θυμώσει». Ο Καμίνσκι απάντησε οργισμένα μέσω του Ίντερνετ, με προσβλητικά σχόλια για τον Μαντζούν, ενώ νωρίτερα είχε καταφερθεί εναντίον όσων αντιδρούν στις γυμνές φωτογραφίες, λέγοντας ότι «είναι απλά ένα γ... βουνό».

Δημοφιλή