ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/06/2015 12:52 EEST | Updated 17/06/2015 17:38 EEST

Πανελλαδικές συγκεντρώσεις κατά των πολιτικών λιτότητας το απόγευμα της Τετάρτης

Eurokinissi/Photo αρχείου

Σε εξέλιξη είναι η ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών, κατά των πολιτικών λιτότητας την Τετάρτη στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάλεσμα απευθύνθηκε μέσω του Facebook με το σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας - Γκρεμίζουμε τη λιτότητα». Ο κόσμος έχει κληθεί να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκτός από την Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες 25 πόλεις, ακόμη και στη Λευκωσία.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι "δανειστές" να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το "Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας".

«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα και υπογραμμίζεται:

«Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται - Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνει και συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής), μέλη της οποίας σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. «Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την οποία καλεί «όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα κατά των τοκογλύφων δανειστών και των απαιτήσεων που θέλουν να επιβάλλουν στην εργατική τάξη, στο λαό».