Τσίπρας: Το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και λέγεται Ευρωζώνη

Τσίπρας: Το ελληνικό πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και λέγεται Ευρωζώνη

Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα, λέγεται Ευρωζώνη και αφορά στην ίδια της τη δομή, υπογράμμισε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη σύντομη ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η ΕΕ να ξαναβρεί το δρόμο της.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε στον ίδιο τόνο υπογραμμίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να ξαναβρεί το ρόλο της που δεν είναι άλλος εκτός από αυτόν της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Με πολιτικές ύφεσης, η ΕΕ δεν θα μπορέσει να δώσει χώρο στην ανάπτυξη» είπε ο κ. Τσίπρας και έθεσε το δίλλημα πως η ΕΕ ή θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη ή θα προχωρήσει σε πολιτικές αδιέξοδων και αποτυχημένων προγραμμάτων.

Ο κ. Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε τονίσει πως το οικονομικό κέντρο μετατοπίζεται από την Ανατολή στη Δύση και πως η Ευρώπη έχει ένα σοβαρό ρόλο να παίξει, επεσήμανε πως «δεν γίνεται να προχωρήσουμε σε έναν νέο κόσμο με τα λάθη του παλιού στις αποσκευές μας. Το ζήτημα είναι να αλλάξουμε για να πετύχουμε».

«Είμαστε μέσα στη φουρτούνα, αλλά είμαστε λαός της θάλασσας και δεν φοβόμαστε να ανοιχτούμε και να φτάσουμε σε νέα λιμάνια» είπε ο Πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα διατηρεί τον ρόλο της ως πόλος σταθερότητας και ασφάλειας και επιδιώκει να γίνει γέφυρα συνεργασίας και κόμβος εμπορίου πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών Ηπείρων. Θα επιδιώξουμε να καταστούμε γέφυρα συνεργασίας με παραδοσιακούς φίλους όπως η Ρωσία αλλά και να αναπτύξουμε την συνεργασία με νέους.

Δημοφιλή