ΔΙΕΘΝΕΣ
21/06/2015 14:25 EEST | Updated 21/06/2015 14:25 EEST

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Ελλάδα και στις Βρυξέλλες

ASSOCIATED PRESS
Demonstrators hold flags and banners during a protest march in solidarity with Greece in the center of Brussels on Sunday, June 21, 2015. Heads of state in the eurogroup will meet in Brussels on Monday for a special summit to discuss the financial crisis with Greece. (AP Photo/Virginia Mayo)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο των Βρυξελλών, διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 5.000 ατόμων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κινητοποίηση στήριξης στην Ελλάδα που γίνεται από το 2012, όταν ξεκίνησαν να διοργανώνονται στο Βέλγιο παρόμοιες διαδηλώσεις.

Οι συγκεντρωθέντες με ελληνικές σημαίες στα χέρια φωνάζουν συνθήματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και κατά της λιτότητας.

Προσκλητήριο στη διαδήλωση απηύθυναν τα μεγαλύτερα συνδικάτα και κόμματα απ’ όλο το φάσμα της Αριστεράς και της Οικολογίας ενώ συμμετέχουν αντιπροσωπείες απ’ όλα τα κόμματα της ευρωομάδας της Αριστεράς και των Πρασίνων καθώς και εκλεγμένοι σε τοπικό επίπεδο από τα βελγικά κόμματα.

Σημειώνεται το Σάββατο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν στο Βερολίνο, την Ιρλανδία, στην Ιταλία, στο Παρίσι και στο Λονδίνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)