ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
24/07/2015 17:50 EEST | Updated 24/07/2015 17:51 EEST

Κρίσιμη η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών εκτιμά μέλος της Bundesbank

Miradortigre/Flickr
One of more impressive in EuropeFrankfurt am Main , commonly known as Frankfurt, is the largest city in the German state of Hesse and the fifth-largest city in Germany, with a 2012 population of 687,775. The urban area had an estimated population of 2,300,000 in 2010. The city is at the centre of the larger Frankfurt Rhine-Main Metropolitan Region which has a population of 5,600,000 and is Germany's second-largest metropolitan region. Since the enlargement of the European Union in 2013, the geo

Κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της Γερμανίας στην Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ, Αντρέας Ντόμπρετ - και εκφράζει αμφιβολίες για την φερεγγυότητά τους.

 

«Στην παρούσα κατάσταση, μπορεί κανείς για διάφορους λόγους να αμφιβάλλει αρκετά για την φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών», δηλώνει ο κ. Ντόμπρετ στο γερμανικό περιοδικό «Focus» και επισημαίνει ότι η ανακεφαλαιοποίησή τους πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα.

 

Ακόμη και μετά την ενίσχυση των τραπεζών, ο κ. Ντόμπρετ εκτιμά ότι το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αντιμετωπίσει μεγάλες αλλαγές.

«Τίθεται πράγματι το ερώτημα εάν και οι τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες» δηλώνει ο Γερμανός τραπεζίτης και τάσσεται κατά της επιβάρυνσης των άλλων χωρών της Ευρωζώνης σε περίπτωση που οι Έλληνες αποταμιευτές υποστούν απώλειες. «Δεν θεωρώ σκόπιμη την ταχεία εφαρμογή της κοινής ασφάλισης των καταθέσεων στην Ευρωζώνη. Δεν πρέπει να πάμε στο σημείο όπου οι εθνικοί κίνδυνοι θα ανακατανέμονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Όσο στον “ευρωχώρο”, δεν έχουμε κοινή δημοσιονομική πολιτική, δεν πρέπει να υπάρχει και κοινή ευθύνη για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων», προσθέτει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)