ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/07/2015 11:11 EEST

Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ: Ο Αυστριακός "Terminator" που από bodybuilder κατάφερε να κυβέρνησει την Καλιφόρνια

AFP via Getty Images
CANNES, FRANCE: Picture taken 19th May 1977 of American actor Arnold Schwarzenegger during the 38th Cannes film festival. The actor presented Pumping Iron, a documentary whom spreads his fame beyond bodybuilding circles. Arnold Schwarzenegger was born 30th June 1947 in the small isolated village of Graz, Austria. Now, he is chairman of the Inner-City Games Foundation, this program covers 10 city's and is continuing to grow. He poses 21th June 2003, new threat to beleaguered California governor. AFP PHOTO (Photo credit should read AFP/AFP/Getty Images)

Ο Άρνολντ Σβάρτσενέγκερ γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 68 χρόνια στο μικρό χωριό Ταλ κοντά στο Γκρατς της Αυστρίας. Ο νεαρός Άρνολντ είχε δύσκολα παιδικά χρόνια καθώς «έτρωγε ξύλο» από τον πατέρα του σχεδόν καθημερινά.

Σε πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο αλλά στα δεκαπέντε του άρχισε bodybuilding σε ένα τοπικό γυμναστήριο.

Η ζωή του άλλαξε ριζικά όταν μετανάστευσε το 1968 στη Αμερική, όπου τη δεκαετία του 1970 έγινε εκατομμυριούχος ως μεσίτης ακινήτων.

Κέρδισε τον τίτλο στο διαγωνισμό Mr. Olympia από το 1970 έως το 1975 και στη συνέχεια ξανά το 1980. Μέσω των ταινιών του έδωσε στο άθλημα του bodybuilding ώθηση και αναγνώριση. Θεωρείται από πολλούς μέχρι και σήμερα ο καλύτερος bodybuilder όλων των εποχών και ο αθλητής με την καλύτερη σωματική διάπλαση.

Ο Σβαρτσενέγκερ θεωρείται επίσης κορυφαίος κινηματογραφικός αστέρας στις ταινίες δράσης και περιπέτειας. Η πρώτη του ταινία ήταν μόλις το 1970 με τίτλο "Hercules in New York", στην οποία η φωνή του είχε ντουμπλαριστεί, και το όνομα στους τίτλους της ταινίας που είχε ήταν "Arnold Strong", επειδή το όνομά του ήταν δύσκολο να προφερθεί στα αγγλικά. Το ντεμπούτο με τη δική τοτυ φωνή έγινε το 1977 με την ταινία "Stay Hungry" για την οποία κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα Πρωτοεμφανιζόμενου Ηθοποιού.

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία ήρθε το 1982 με την ταινία "Conan The Barbarian" και δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε το σίκουελ της ταινίας, "Conan The Destroyer", χωρίς την ίδια όμως επιτυχία. Την ίδια χρονιά έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία "The Terminator" στην οποία υποδήθηκε ένα φονικό ρομπότ.

Ακολούθησαν οι ταινίες "Commando" και "Red Sonja" το 1985, "Raw Deal" τo 1986, "Ο Κυνηγός" το 1987, και άλλες πολλές οι οποίες τον καθιέρωσαν ακόμα περισσότερο.

Το 2003 εξελέγη Κυβερνήτης της Καλιφόρνιας με την πολιτική παράταξη των Ρεπουμπλικανών και στη συνέχεια επανεξελέγη το 2006. Ήταν παντρεμένος από το 1986 με τη δημοσιογράφο Μαρία Σράιβερ, η οποία είναι ανυψιά του John F. Kennedy, και έχουν τέσσερα παιδιά, δύο κορίτσια και δύο αγόρια. Το ζευγάρι χώρισε μετά από 25 χρόνια γάμου το 2011. Το 1997 ο ηθοποιός υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς.

Photo gallery Arnold Alois Schwarzenegger See Gallery

Sponsored Post