ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/08/2015 08:53 EEST | Updated 26/08/2015 08:53 EEST

Εφαρμογή - ασπίδα της ΕΛ.ΑΣ. για το ηλεκτρονικό εμπόριο απέναντι σε χάκερ – 135% αύξηση στις e - συναλλαγές

from2015 via Getty Images
close up view of businessman typing on laptop indoors

Ακόμα ένα βήμα προώθησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη, η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο προϊστάμενος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μανώλης Σφακιανάκης και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης ανακοίνωσαν μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα με το όνομα Feelsafe μέσω της οποίας πολίτες και έμποροι θα μπορούν να κάνουν ασφαλείς εμπορικές συναλλαγές.

Πρόκειται για μία καινοτόμα εφαρμογή του κ. Σφακιανάκη που θα γίνει «ασπίδα» απέναντι στις επιθέσεις χάκερ που προσπαθούν να υποκλέψουν δεδομένα και χρήματα.

Αναλυτικά παρουσίασή της θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Στόχος του υπουργείου είναι πολίτες και έμποροι να νιώσουν ασφάλεια ώστε να προχωρούν σε περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές. Πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι το 60% των πολιτών φοβάται να αγοράσει και να πουλήσει κάτι ηλεκτρονικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Κορκίδης, τα capital control έχουν επιφέρει αύξηση κατά 135% στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έχουν γίνει αιτία για να εκδοθούν 1.000.100 νέες κάρτες. Συνολικά ηλεκτρονικές συναλλαγές κάνουν 2.200.000 Έλληνες και τα τελευταία τρία χρόνια έχει γίνει τζίρος 3,2 δις.