ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/09/2015 04:27 EEST | Updated 05/09/2015 07:12 EEST

Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη λύση στις 20 του μήνα

Sooc

Να δώσουν δύναμη στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει λύση ζήτησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, από τους ψηφοφόρους, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στις Σέρρες ζήτησε από τους ψηφοφόρους

Ζητάμε την εμπιστοσύνη του κόσμου, ζητάμε να μας δώσει δύναμη για να υπάρξει λύση, είπε η κ. Γεννηματά υπογραμμίζοντας πως «εμείς θα δώσουμε τη λύση στις 20 του Σεπτέμβρη».

Η κ Γεννηματά κατηγόρησε τόσο τον κ Τσίπρα όσο και τον κ. Λαφαζάνη επειδή όταν ήταν μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου . Εάν είχε καταργηθεί το bonus των 50 εδρών αυτό θα εξασφάλιζε συνεργασίες, είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε πως αυτό θα υποχρέωνε το δεύτερο κόμμα να μην δραπετεύει και να αναλάβει την ευθύνη του.

Σήμερα που αυτό δεν έγινε, είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιβάλει με τη ψήφο του.

Η κ. Γεννηματά απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Αλέξη Τσίπρα για την αναφορά του περί "βαριδίων" του ΠΑΣΟΚ και τη στάση του κόμματος.

«Είναι προφανές ότι είναι και ο ίδιος έκπληκτος από την κατάρρευσή του και αναζητά μια σανίδα σωτηρίας. Του συστήνω να σταματήσει να μας κάνει υποδείξεις και να ασχοληθεί με το κόμμα του που φυλλορροεί», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και συνέχισε: «Θέλω να του υπενθυμίσω - επειδή φαίνεται πως έχει επιλεκτική μνήμη - ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της χώρας, κινητοποιημένοι από το ΠΑΣΟΚ και από μένα προσωπικά. Θέλω επίσης να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση. Δεν έχει βαρίδια. Από τα τελευταία φρόντισε να μας απαλλάξει ο ίδιος, τα πήρε στο κόμμα του».

«Ο κ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το νέο», είπε η κ.Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Είναι το τέλος του παλιού. Και όπως λέει και ο ίδιος καιρός να ξεμπερδεύουμε από αυτό. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε κάνει μια νέα αρχή. Θα είμαστε η έκπληξη αυτών των εκλογών. Η θετική έκπληξη. Θα δώσουμε τη λύση γιατί η χώρα πριν από όλα χρειάζεται μετά από αυτές τις εκλογές, μια σταθερή κυβέρνηση, αποτελεσματική κυβέρνηση, χωρίς άλλες περιπέτειες και πισωγυρίσματα, μια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία, με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)