Ο Τζον ΜακΆφι, «πατέρας» του anti – virous, διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ

Ο Τζον ΜακΆφι, «πατέρας» του anti – virous, διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ

Περίεργες φυσιογνωμίες διεκδικούν την αμερικανική προεδρία καθώς μετά τον εκκεντρικό Ντόναλντ Τράμπ την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο ακόμη πιο εκκεντρικός, ο 69χρονος «πατέρας» του anti – virus (κατά των ιών των υπολογιστών)και ιδρυτής της γνωστής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας McAfee, ο Τζον ΜακΆφι (John McAfee),επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην «κούρσα» για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ.

Το κόμμα του θα είναι το το Κυβερνο-Κόμμα (Cyber Party) και η ανακοίνωση έγινε μέσω του YouTube, ενώ ήδη έστησε τη σχετική ιστοσελίδα που θα προωθήσει την υποψηφιότητά του.

Ο μάλλον αμφιλεγόμενος ΜακΆφι είχε προκαλέσει διεθνή θόρυβο το 2012, όταν είχε εξαφανιστεί μετά τον φόνο ενός γείτονά του στο Μπελίζ, αν και ο ίδιος ποτέ δεν θεωρήθηκε επίσημα ύποπτος. Τελικά, συνελήφθη στα σύνορα με τη Γουατεμάλα και εκδόθηκε στις ΗΠΑ. Ο πρωθυπουργός του Μπελίζ Ντιν Μπάροου είχε τότε χαρακτηρίσει τον ΜακΆφι «υπερβολικά παρανοϊκό».

«Ζω σε μια χώρα που έχει περάσει τόσους νόμους, τους οποίους, με μια μέση ταχύτητα ανάγνωσης 24 ώρες τη μέρα, θα χρειαζόμουν 600 χρόνια για να διαβάσω. Με προστατεύει μια κυβέρνηση που επεμβαίνει στην ιδιωτικότητά μου, ώστε να είναι σίγουρη ότι δεν είμαι ο εχθρός από τον οποίο με προστατεύει», δήλωσε ο ΜακΆφι.

«Ζω σε μια χώρα που κυβερνάται από ανθρώπους σε μεγάλο βαθμό άσχετους με την κυβερνο-ασφάλεια, όπως αποκαλύπτουν οι πολλαπλές παραβιάσεις κυβερνητικών υπολογιστών από χάκερ. Ο κυβερνοπόλεμος είναι πλέον ο νέος τρόπος πολέμου και η κυβέρνησή μου είναι αγράμματη», πρόσθεσε.

Ο ΜακΆφι ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία το 1987, αλλά το 1994 παραιτήθηκε και η McAfee εξαγοράστηκε αργότερα από την Intel αντί 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O ίδιος δεν έχει καν μετοχές της παλιάς εταιρείας του.

Δημοφιλή