Θεοδωράκης για Φλαμπουράρη: Όταν μιλάς για διαφθορά, πρέπει να μιλάς και για το δικό σου σπίτι

Θεοδωράκης για Φλαμπουράρη: Όταν μπαίνεις στην πολιτική δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημόσια έργα
Sooc

Στο θέμα που έχει προκύψει για τον Αλέκο Φλαμπουράρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο.

«Μια από τις προτεραιότητες του Ποταμιού είναι να αντιμετωπίσουμε το θέμα της διαφθοράς. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σημαία την πάταξη της διαφθοράς δεν μας ενώνει. Έχουμε άλλη οπτική. Άλλωστε ένας υπουργός και μέντορας του κ. Τσίπρα, ο κ. Φλαμπουράρης, εμφανίζεται να έχει μετοχές σε μια τεχνική εταιρία και να παίρνει έργα από το κράτος, κατά την περίοδο που είναι υπουργός» και συνέχισε αναφέροντας:

«Ως προς αυτό πρέπει να απαντήσει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν μιλάς για διαφθορά, πρέπει να μιλάς και για το δικό σου σπίτι, όχι μόνο για το σπίτι του άλλου. Όταν μπαίνεις στην πολιτική δεν μπορείς να συμμετέχεις σε δημόσια έργα. Δεν μπορείς να είσαι σε μια εταιρία».

«Ζητάμε από τους Έλληνες πολίτες να σκεφτούν τις κυβερνήσεις που γνώρισαν τα προηγούμενα χρόνια και να αναλογιστούν: εκεί θα επιστρέψουμε; Με ένα μεγάλο ποσοστό θα πούμε στην επόμενη κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας», τόνισε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα των εκλογών λέγοντας: «Θέλουμε να οδηγήσουμε το πολιτικό σύστημα σε μικρούς και δίκαιους συμβιβασμούς, στο πλαίσιο μιας πολιτικής συμφωνίας που θα σώσει τη χώρα. Διότι η χώρα δεν έχει γλιτώσει ακόμη», ενώ προσέθεσε ότι «ανεξαρτήτως του αποτελέσματος θα πρέπει άμεσα να δεσμευτούν οι πολιτικοί αρχηγοί που ψήφισαν τη συμφωνία, ότι για ένα διάστημα τριών ετών η χώρα δεν θα πάει σε εκλογές. Αυτή τη στιγμή προέχει η σταθερότητα στην οικονομία».

«Με δεδομένο ότι το πρώτο κόμμα κάνει κυβέρνηση, το Ποτάμι θα συνομιλήσει με το νικητή των εκλογών όχι για να συμμετάσχει σε κυβέρνηση, αλλά για να συζητήσουμε τις προτεραιότητές μας. Το πιο σημαντικό τη δεδομένη στιγμή θα ήταν να συζητήσουμε και να δούμε που συγκλίνουμε και μετά θα αποφασίσουμε αν θα στηρίξουμε μια κυβέρνηση ή όχι. Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί πάντως δεν δείχνουν διάθεση να το συζητήσουμε», υποστήριξε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης.

Δημοφιλή