ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
22/09/2015 07:33 EEST | Updated 22/09/2015 07:39 EEST

Βαρουφάκης: Ρέντσι, δεν με ξεφορτώθηκες, είμαι ζωντανός πολιτικά. Την ψυχή και την ακεραιότητά σου ξεφορτώθηκες

Palazzochigi/Flickr
Il Presidente del Consiglio Matteo Renzi durante la conferenza stampa di fine anno. La conferenza si tiene nell'aula dei Gruppi parlamentari della Camera dei Deputati.

Εκτενή απάντηση στο σχόλιο του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι («ξεφορτωθήκαμε τον Βαρουφάκη») έδωσε μέσω ανάρτησης στο blog του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Κύριε Ρέντσι, έχω ένα μήνυμα για εσάς: μπορείτε να χαρείτε όσο θέλετε για το γεγονός ότι δεν είμαι πλέον υπουργός Οικονομικών, ούτε καν μέσα στη Βουλή. Αλλά δεν “με ξεφορτωθήκατε”. Είμαι ζωντανός και δραστήριος (alive and kicking) πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι άνθρωποι στην Ιταλία, όταν περπατώ στους δρόμους της όμορφης χώρας σας. Όχι, αυτό το οποίο ξεφορτωθήκατε, συμμετέχοντας στο ανέντιμο πραξικόπημα σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα και της ελληνικής δημοκρατίας τον Ιούλιο, ήταν η ίδια σας η ακεραιότητα ως Ευρωπαίου δημοκράτη. Ίσως ακόμη και την ίδια σας την ψυχή. Ευτυχώς αυτό δεν είναι μη αναστρέψιμο, αλλά πρέπει να επανορθώσετε πραγματικά. Ανυπομονώ να σας δω να επιστρέφετε στις τάξεις των Ευρωπαίων δημοκρατών».

Βαρουφάκης: Οι δανειστές είναι οι πραγματικοί νικητές στην Ελλάδα. Την έστησαν στον Τσίπρα για να αποτύχει

Στην ανάρτησή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι ο Ρέντσι τον παρουσιάζει ως έναν αποστάτη που άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον βρίσκεται στην πολιτική «ερημιά». Ωστόσο, υποστηρίζει πως ο ίδιος ήταν πιστός στην πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της οποίας εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου, «φέρνοντας ελπίδα στον ελληνικό και τους ευρωπαϊκούς λαούς». Παράλληλα κάνει λόγο για εκβιασμό και bullying του Αλέξη Τσίπρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες, περιλαμβανομένου του Ματέο Ρέντσι. «Οι δρόμοι μας χώρισαν επειδή διαφωνήσαμε όσον αφορά στο αν μπλοφάρανε αυτοί ή όχι και αν εμείς είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε μια άλλη μη βιώσιμη συμφωνία, δίνοντας τα κλειδιά για ό,τι απέμεινε από την Ελλάδα στη ανελέητη τρόικα» γράφει για τον κ. Τσίπρα, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός έκανε στροφή 180 μοιρών. Αναφερόμενος στον ίδιο, τη Λαϊκή Ενότητα, αλλά και τον Τάσο Κορωνάκη, λέει ότι «δεν ήμασταν αποστάτες- απλά σύντροφοι που διαφώνησαν όσον αφορά στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ».