ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24/09/2015 03:40 EEST | Updated 24/09/2015 03:40 EEST

Μετά τον Δημήτρη Καμμένο, τίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα για τον Μάρκο Μπόλαρη

Eurokinissi

Με πρόσφατο το ζήτημα το οποίο ξέσπασε σχετικά με τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος αργά το βράδυ της Τετάρτης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, φαίνεται ότι ενδεχομένως να προκύψει θέμα στην κυβέρνηση και με τον Μάρκο Μπόλαρη (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης)- με το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει τους προβληματισμούς του για την επιλογή του στη θέση (όπως και για την περίπτωση του παραιτηθέντος Δ. Καμμένου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έκπληξη, την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου και του Μάρκου Μπόλαρη. Δεν θεωρούμε, βέβαια, ότι ρόλος του Τμήματος είναι να εκφέρει κρίσεις, να εκφράζει τη συμφωνία ή την απαρέσκειά του σχετικά με τα πρόσωπα που συνθέτουν ένα κυβερνητικό σχήμα. Παρά ταύτα, στις δύο αυτές περιπτώσεις είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, και μάλιστα δημόσια, καθώς η πολιτεία των δύο συγκεκριμένων προσώπων προσβάλλει έντονα τα δικαιώματα και τις αξίες μας».

«Ο Δημήτρης Καμμένος κατ’ επανάληψη έχει προβεί σε σχόλια ακραία ομοφοβικά, επιθετικά εναντίον των γκέι και αντισημιτικά. Δεν μπορούμε, για λόγους στοιχειώδους αξιοπρέπειας να τα αναπαράγουμε εδώ. Θα δώσουμε μόνο μια εικόνα, για να γίνει αντιληπτό τι λέμε: twitter που χαρακτηρίζουν το σύμφωνο συμβίωσης “αναγκαστικό αλλοδαπό π...δίκαιο” ή λένε ότι όλοι οι Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους απουσίαζαν στις 9/11 και έτσι δεν σκοτώθηκε κανένας, είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά. Και δεν ήταν εξαίρεση, επαναλαμβάνονταν συστηματικά».

«Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας  το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή. Η υπουργοποίηση και των δύο θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς».