ΔΙΕΘΝΕΣ
07/10/2015 10:25 EEST | Updated 07/10/2015 10:25 EEST

Έρχονται πτήσεις των 69 δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, από τη Norwegian Air Shuttle

Andy_Mitchell_UK/Flickr

Εισιτήρια απλής μετάβασης από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη, στην τιμή των 69 δολαρίων, σκοπεύει να αρχίσει να πωλεί η Norwegian Air Shuttle το 2017, πραγματοποιώντας πτήσεις από αεροδρόμια με χαμηλά τέλη, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλός της Μπγιορν Τσος.

Η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη εξετάζει να εντάξει στα δρομολόγια της πτήσεις προς το Εδιμβούργο, αλλά και το Μπέργκεν της Νορβηγίας από αμερικανικά αεροδρόμια που σήμερα έχουν από ελάχιστες έως και καθόλου διεθνείς πτήσεις, όπως το Westchester County στη Νέα Υόρκη και το Bradley στο Κονέκτικατ, είπε ο Τσος.

Οι μέσες τιμές σε αυτές τις πτήσεις ενδέχεται να είναι κοντά στα 300 δολάρια για εισιτήρια μετ’ επιστροφής, είπε ο Τσος, συγκριτικά με πολλές τιμές εισιτηρίων της Norwegian που κοστίζουν αυτή τη στιγμή γύρω στα 500 δολάρια λόγω των υψηλότερων τελών σε αεροδρόμια με πολλή κίνηση.

Τα πλάνα αυτά εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της εταιρείας να μειώσει τις τιμές και να κερδίσει μερίδιο αγοράς έναντι των αεροπορικών εταιριών που κυριαρχούν στις υπερατλαντικές πτήσεις.

Ενώ άλλες εταιρείες όπως η γερμανική Lufthansa πετούν σε εκατοντάδες προορισμούς με ενδιάμεσες πτήσεις, η Norwegian σκοπεύει να κάνει πιο συνηθισμένες τις απευθείας πτήσεις σε μικρές πόλεις στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κάτι που κρατά το κόστος σε χαμηλά επίπεδα.

«Νομίζω ότι θα δείτε πολλά προς αυτή την κατεύθυνση μέσα σε πέντε χρόνια» είπε ο Τσος. «Τι θα συμβεί (στη Lufthansa) όταν όλοι αρχίσουν να πετούν απευθείας;».

Μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τη σύσταση τελωνειακών σταθμών σε αμερικανικά περιφερειακά αεροδρόμια, κάτι που θα χρειαστεί την έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών, αν και ο Τσος είναι βέβαιος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να διευθετηθεί.

Η Norwegian, επισημαίνει το Reuters, δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρία που προσφέρει φθηνά εισιτήρια για υπερατλαντικές πτήσεις. Πρόσφατα, η ισλανδική Wow Air πρόσφερε εισιτήρια απλής μετάβασης μεταξύ Βοστώνης και Παρισιού στην τιμή των 99 δολαρίων.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost