Θύελλα αντιδράσεων με γιαπωνέζικο σκίτσο κατά των προσφύγων

Θύελλα αντιδράσεων με γιαπωνέζικο σκίτσο κατά των προσφύγων
Facebook

Αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ένα ιαπωνικό σκίτσο που χλευάζει τους Σύρους πρόσφυγες.

«Θέλω να ζήσω μια ασφαλή και καθαρή ζωή, να τρώω γκουρμέ, να βγαίνω έξω, να φοράω όμορφα ρούχα και να ζω μια πολυτελή ζωή... όλα με τα έξοδα κάποιου άλλου. Έχω μια ιδέα. Θα γίνω πρόσφυγας», γράφει η λεζάντα ενός σκίτσου που δείχνει ένα μελαχρινό κορίτσι να.

Το εν λόγω σκίτσο, το οποίο δημοσίευσε μια Ιάπωνας καλλιτέχνης στο Facebook πριν από ένα μήνα, είναι εμπνευσμένο από την φωτογραφία ενός εξάχρονου κοριτσιού από την Συρία που έκανε τον γύρο του κόσμου. Την φωτογραφία είχε τραβήξει ο Jonathan Hyams σε ένα προσφυγικό καταυλισμό στον Λίβανο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ιαπωνία, αλλά και όλο τον κόσμο, ενώ δημιουργήθηκε μια διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για να κατέβει το σκίτσο από το Facebook. Παρόλο που το Facebook δεν έκρινε ότι οφείλει να κατεβάσει την εικόνα, η ίδια η καλλιτέχνης, ονόματι Toshiko Hasumi, την διέγραψε. Σύμφωνα με το BBC, η ίδια δεν καταλαβαίνει γιατί δέχτηκε οξεία κριτική για το σκίτσο της.

«Δεν θέλω τα ευρωπαϊκά κράτη να γίνουν θύματα και οι σκληρά εργαζόμενοι να υποφέρουν από αυτούς τους ψεύτικους μετανάστες», δήλωσε στο BBC.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη καλλιτέχνης δηλώνει συντηρητική και δημοσιεύει συχνά σκίτσα που προκαλούν αντιδράσεις.

Δημοφιλή