Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό στο Σύνταγμα
Sooc

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα .

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

«Η επιστροφή στη διαδικασία της ειρήνευσης και η περιφρούρηση της δημοκρατίας αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την αποφυγή επανάληψης τέτοιων αποτρόπαιων επιθέσεων κατά της ανθρώπινης ζωής», αναφέρεται στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην συγκέντρωση.

«Η πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων μέλη της νεολαίας του HDP, αποτελεί ακόμη ένα αιματοβαμμένο επεισόδιο στην απόπειρα τρομοκράτησης των αγώνων της Αριστεράς, των δημοκρατικών πολιτών, της νεολαίας και των Κούρδων της Τουρκίας, για δημοκρατία, ελευθερία και δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπροστά σε αυτή την επικίνδυνη κλιμάκωση, καθίσταται σαφής η ανάγκη να ενισχυθεί ο αγώνας για ειρήνη και δημοκρατία στη γείτονα χώρα σε διεθνές επίπεδο αλλά και της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Κουρδικό, παρά τις σοβαρές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει σήμερα η προοπτική αυτή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την δολοφονία και την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων πολιτών και οργανώσεων της Τουρκίας. Εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους του HDP. Οι λαοί δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να παλέψουν με ακόμη μεγαλύτερο πείσμα για την Ειρήνη και την Δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή