Σχέδιο αναδιάρθρωσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ ανακοινώνει ο Τόσκας επικαλούμενος την οικονομική κρίση

Σχέδιο αναδιάρθρωσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ ανακοινώνει ο Τόσκας επικαλούμενος την οικονομική κρίση
eurokinissi

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώνει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

Πρόκειται για ένα πακέτο αλλαγών που περιλαμβάνει αλλαγές στις μηχανοκίνητες ομάδες της Αστυνομίας, συγχωνεύσεις Αστυνομικών Τμημάτων και καινοτομίες στην αστυνόμευση.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάνουν λόγο για μία αναδιάρθρωση προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών (δηλαδή την οικονομική κρίση). Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη υπηρεσία έγινε πολλές φορές «κόκκινο πανί» για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που την κατήγγειλαν για αστυνομική βία και αυθαιρεσία απέναντι στους διαδηλωτές.

Ο τέως υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης είχε κατ’ επανάληψη δεχθεί πιέσεις να καταργήσει την ομάδα Δέλτα αλλά μέχρι το τέλος της θητείας του δεν το είχε πράξει εισακούγοντας στρατηγούς που παρουσίαζαν την υπηρεσία ως απαραίτητη επιχειρησιακά. Αντιθέτως ο κ. Τόσκας φαίνεται ότι θα ανακοινώσει σήμερα ριζικές αλλαγές στη Δέλτα, το προσωπικό της οποίας θα απορροφηθεί από τα ΜΑΤ και τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).

Κατά τα άλλα το σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα ανακοινωθεί από τον κ. Τόσκα το απόγευμα κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό που είχε σχεδιάσει ο κ. Γιάννης Πανούσης. Πολλά Αστυνομικά Τμήματα θα καταργηθούν για να εξοικονομηθούν πόροι, θα δοθεί έμφαση στις κινητές αστυνομικές μονάδες που περιπολούν στην περιφέρεια, στην επέκταση των περιπολιών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και. στην ενίσχυση της εκπαίδευσης στις αστυνομικές ακαδημίες.

Δημοφιλή