ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2015 10:56 EEST | Updated 14/10/2015 11:03 EEST

Η ιστορία πίσω από την πρώτη γυμνή φωτογραφία που δημοσίευσε το Playboy

ASSOCIATED PRESS
FILE - This file photo made June 19, 2004, shows the Playboy logo in Los Angeles. Penthouse magazine corporate parent FriendFinder Networks Inc. said Thursday, July 15, 2010, it will offer $210 million for Hugh Hefner's Playboy Enterprises Inc. despite Hefner's insistence that he does not intend to sell the company. (AP Photo/Damian Dovarganes, File)

Την Τρίτη, το τμήμα δημοσίων σχέσεων του θρυλικού περιοδικού Playboyανακοίνωσε πως δεν θα δημοσιεύει πλέον φωτογραφίες γυμνών γυναικών καθώς το γυμνό στον περιοδικό Τύπο έχει καταστεί πλέον αναχρονιστικό.

Με αφορμή αυτή την απόφαση-σταθμό το Time μας θυμίζει την ιστορία πίσω από την πρώτη γυμνή φωτογραφία-ιδιαίτερα σεμνή για τα σημερινά δεδομένα αλλά προκλητική για τη δεκαετία του '60- που κόσμησε το εξώφυλλο του περιοδικού στο τεύχος του Ιουλίου του 1955.

Σε ένα αφιέρωμα του Time για το Playboy το 1967-το οποίο εστίαζε στην μεγάλη επιτυχία που σημείωνε το περιοδικό αλλά και στην νέα τάση που είχε δημιουργήσει στον περιοδικό Τύπο με τις γυμνές φωτογραφίες – είχε αποκαλυφθεί πως μια μικρή «συναλλαγή» μεταξύ του Hugh Hefner και μιας υπαλλήλου άλλαξε τον χώρο του ανδρικού περιοδικού.

Όλα ξεκίνησαν όταν το μέτριο αλλά καλά...προικισμένο κορίτσι με το όνομα Charlene Drain, που εργαζόταν στο περιοδικό και συγκεκριμένα στο τμήμα συνδρομών, ζήτησε να της αγοράσουν για τις ανάγκες της δουλειάς ένα μηχάνημα που τυπώνει ετικέτες με τις διευθύνσεις των συνδρομητών. Ο Hefner τότε της απάντησε πως θα το αγόραζε μόνο εάν εκείνη πόζαρε γυμνή για το περιοδικό. Η Drain συμφώνησε αλλά επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο Janet Pilgrim. Έτσι έγινε το κορίτσι του εξωφύλλου του περιοδικού στο τεύχος Ιουλίου 1955.

Η ίδια πάντως δεν ανταμείφθηκε μόνο με το μηχάνημα που είχε ζητήσει αλλά πήρε και προαγωγή ενώ αν και μετά τον γάμο της σταμάτησε να εργάζεται στο περιοδικό, το όνομά της συνέχισε να περιλαμβάνεται- τιμής ένεκεν- στη λίστα των εργαζομένων στο Playboy.

To δε στιλ που εγκαινίασε ο Hefner με αυτό το εξώφυλλο , έμελλε σύντομα να γίνει συνώνυμο των εκδόσεων.

To συγκεκριμένο τεύχος, εάν θέλει κάποιος να το αποκτήσει, μπορεί να το βρει στο Amazon και να το αγοράσει έναντι 55 δολαρίων.