ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/10/2015 11:34 EEST | Updated 17/10/2015 11:34 EEST

Αυτή είναι η πρώτη Selfie που τραβήχτηκε ποτέ

Wikipedia commons

Ήταν το 2013 όταν το Λεξικό της Οξφόρδης ανακήρυξε τη λέξη "Selfie" ως λέξη της χρονιάς. Ο "Εαυτούλης" όπως θα μπορούσε να αποδοθεί σε ελεύθερη μετάφραση δημιουργήθηκε για να αποτυπώσει τα άπειρα προσωπικά πορτραίτα που “τραβάμε” τον εαυτό μας από το κινητό μας, το tablet ή ακόμα και την φωτογραφική μας μηχανή.

Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι η πρώτη selfie τραβήχτηκε από κάποια τραγουδίστρια, ηθοποιό ή κάποιο πλουσιόπαιδο που είχε την ευχέρεια και την τύχη να αγοράσει ένα από τα πρώτα κινητά με κάμερα. Κι όμως, όχι.

Σύμφωνα με την Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κογκρέσου η πρώτη selfie τραβήχτηκε σε ένα μικρό μαγαζί, 8 περίπου χρόνια πριν εφευρεθεί το τηλέφωνο και 168 πριν κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο iPhone.

Πρωταγωνιστής ήταν ο 30χρονός Robert Cornelius, ο άνθρωπος που πόζαρε, δεν φορούσε χίπστερ ρούχα ούτε έκανε duckface στην κάμερα. Τράβηξε τη φωτογραφία το 1839 στο μικρό μαγαζί που διατηρούσε ο πατέρας του και χρειάστηκε να στήσει την πρωτόγονη κάμερά του σε τρίποδο και να τρέξει να στηθεί ακίνητος για 5 ολόκληρα λεπτά, περιμένοντας από το φακό να κάνει σωστά τη δουλειά του.

ΠΗΓΗ: publicdomainreview.org