Επιτέλους μία νέα θεωρία για το «Walking Dead» εξηγεί εκείνο το τεράστιο κενό στην πλοκή

Επιτέλους μία νέα θεωρία για το «Walking Dead» εξηγεί εκείνο το τεράστιο κενό στην πλοκή
AMC

Το «Walking Dead» είναι από αυτές τις σειρές που είτε τις βλέπεις και εθίζεσαι είτε δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου. Δεν υπάρχει μέση λύση. Για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, ανάμεσά τους και εγώ, αυτή η ιστορία με τα «ζόμπια» που άρχισε το 2010 και τώρα βρίσκεται στην 6η σεζόν της, θα μπορούσε να συνεχίζεται για πάντα. Και για αυτό, θα πρέπει και οι «walkers», οι ζωντανοί νεκροί δηλαδή, να συνεχίζουν να... περπατούν για πάντα.

(Μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε, δεν υπάρχουν spoilers σε όποιο σημείο της σειράς και εάν είστε!)

Όπως θα έχετε προσέξει λοιπόν, τα ζόμπι περπατάνε αργά, πάρα πολύ αργά. Όπως επίσης και ότι είναι πολύ θορυβώδη. Δηλαδή, δεν γίνεται να έρχεται ένα προς το μέρος σου και να μην το ακούσεις.

Αφού όλοι συμφωνούμε στα παραπάνω, γιατί τότε τα ζόμπι ξεπετάγονται από γωνίες, αρπάζοντας τους ανθρώπους – και δυστυχώς τους αγαπημένους μας πρωταγωνιστές – και τους τρώνε, χωρίς αυτοί καν να τους έχουν προσέξει;

Οι «walkers» περνούν συχνά απαρατήρητοι επειδή όλοι υποφέρουν από μεγάλη απώλεια ακοής μετά από όλους αυτούς τους πυροβολισμούς, τη στιγμή μάλιστα που δεν φοράνε κανένα προστατευτικό στα αυτιά τους.

Η θεωρία αυτή εμφανίστηκε πρόσφατα στο Reddit και έχει ήδη και πολλούς υποστηρικτές.

Στο πλευρό της θεωρίας ότι «όλοι έχουν πολύ ή λίγο κουφαθεί» βρίσκεται και η επιστήμη, αφού σύμφωνα με τον Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Σικάγο «o πυροβολισμός όπλων» είναι ένας από τους κύριους θορύβους που μπορεί να προκαλέσει απώλεια ακοής «άμεσα ή μέσα στο πέρασμα του χρόνου». Σε τέτοιο σημείο δηλαδή που ίσως να μην μπορέσεις καν να ακούσεις κάποιον που βρίσκεται τρία μέτρα μακριά σου. Εάν έχετε δει τη σειρά, θα ξέρετε πως αυτό ισχύει για κάθε χαρακτήρα στο «Walking Dead».

Είναι λοιπόν αυτός ο λόγος που οι «ζωντανοί νεκροί» αιφνιδιάζουν τόσο εύκολα τους ανθρώπους στο ζοφερό σύμπαν της σειράς. Και όμως, θα μπορούσε να εξηγεί πολλά.

Τι θα έλεγε για αυτό ο Ρικ;