ΔΙΕΘΝΕΣ
28/10/2015 13:05 EET | Updated 28/10/2015 13:05 EET

Ετοιμοπόλεμη δηλώνει η Κίνα μετά την διέλευση αμερικανικού πλοίου στην Νότια Κινεζική Θάλασσα

U.S. Pacific Fleet/Flickr
SOUTH CHINA SEA (May 11, 2015) The littoral combat ship USS Fort Worth (LCS 3) conducts routine patrols in international waters of the South China Sea near the Spratly Islands as the People’s Liberation Army-Navy [PLA(N)] guided-missile frigate Yancheng (FFG 546) sails close behind. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Conor Minto/Released)

H Κίνα δεν φοβάται να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στην Νότια Κινεζική Θάλασσα, αναφέρει κινεζική εφημερίδα που συνδέεται με το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Την Τρίτη το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Lassen πλησίασε ένα από τα νησιά που διεκδικεί η Κίνα στο αρχιπέλαγος Spratly. Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα Global Times, η Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να προκαλέσουν την Κίνα με αυτή την κίνηση.

«Το Πεκίνο πρέπει να αντιμετωπίσει την Ουάσινγκτον με προσοχή και να προετοιμαστεί για τα χειρότερα. Αυτό θα πείσει τον Λευκό Οίκο ότι η Κίνα, παρά την απροθυμία της, δεν φοβάται να πολεμήσει με τις ΗΠΑ σε αυτή την περιοχή και είναι έτοιμη να προστατέψει τα εθνικά της συμφέροντα και την τιμή της», γράφει η εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η προσέγγιση του αμερικανικού πλοίου στα νησιά του αρχιπελάγους Spratly έρχεται μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπάρακ Ομπάμα και Σι Τσινπίνγκ στον Λευκό Οίκο για το εν λόγω ζήτημα.

«Θα πετάμε, θα πλέουμε και θα επιχειρούμε οπουδήποτε μας επιτρέπει ο διεθνής νόμος», δήλωσε ο Υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Ας Κάρτερ.

Την ίδια στιγμή οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κίνα δεν επιθυμεί να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.