ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/11/2015 15:24 EET | Updated 07/11/2015 15:33 EET

Ο Πανούσης καταγγέλλει: Πολιτικοί που σχετίζονται με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου

Nikos Libertas / SOOC

«Το πόσο ψηλά και ως που μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω γράψει σε “βιβλίο” με ονόματα και είναι κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τα όσα συνέβησαν όσο κατείχε τη θέση, καταγγέλλοντας ότι πολιτικοί που σχετίζονται με τρομοκράτες, απειλούν τη ζωή του.

«Το κείμενό μου καθιστά φανερό τι έχει γίνει. Τι έχει γίνει δηλαδή στο παρασκήνιο. Όχι στο προσκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία και με ποιόν τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα. Γιατί απειλούν τη ζωή μου», εξηγεί.

Σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα ο κ. Πανούσης μιλά για το σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει ήδη καταθέσει για λόγους προστασίας του σε συμβολαιογράφο ένα κείμενο 9 σελίδων στο οποίο περιγράφει τη συνωμοσία σε βάρος του με τα ονόματα των εμπλεκόμενων.

«Όταν τελείωσα τη θητεία μου έγραψα ένα αστυνομικό κείμενο. Είναι στην ουσία οι 7 μήνες μου στο υπουργείο» εξηγεί ο ίδιος για το κείμενο στο οποίο όπως εξηγεί «έχουν χάσει τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω...Το ερώτημα είναι ως που μπορεί να φτάσουν Εγώ πάντως τους ξέρω ονομαστικά».

Στο ερώτημα γιατί δεν έχει καταθέσει στις αρμόδιες αρχές το κείμενο λέει «δεν τα έχω καταθέσει σε εισαγγελέα. Είναι μια μορφή ασφάλειας. Αν συμβεί κάτι κακό σε μένα να ξέρουν τι έχει συμβεί».

Στο ερώτημα εάν ο κ. Πανούσης ήταν στόχος κάποιων για να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο υπουργείο, και εάν ναι για ποιο λόγο, απαντά: «Γιατί στην Αστυνομία υπάρχει και χρήμα. Πολύ χρήμα, και ήταν και αυτή η πλευρά. Δεν είναι μόνο η ιδεολογικοπολιτική κάποιων εκεί πέρα. Οι μίζες είναι μίζες. Και αυτές δεν έχουν χρώμα, γιατί το χρήμα δεν έχει χρώμα, δυστυχώς. Εγώ είπα σε μια παρέα ότι χρωστάω δύο πράγματα στον Αλέξη Τσίπρα. Πρώτον, που με έβαλε και, δεύτερον, που δεν με έβαλε τη δεύτερη φορά στην κυβέρνηση, γιατί νομίζω ότι με προστατεύει. Δεν κάνω εγώ για αυτά τα πράγματα. Να βλέπω να κλέβουν, να κάνουν, να αρπάζουν και να λέω “δεν πειράζει, είμαι υπουργός”».

Ο διάλογος με τον Παρασκευόπουλο

Μεταφέροντας δε στιχομυθίες από την εκρηκτική του σχέση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο περιγράφει και πως θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν.

«Την τελευταία, όχι σύγκρουση, ας πούμε διαφωνία, με τον Παρασκευόπουλο την είχα όταν δημοσιοποιήθηκε ότι μπήκε η αστυνομία στις φυλακές. Και γράφανε ότι δυο μέρες πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση "οι μπάτσοι του Πανούση μπήκανε στις φυλακές και ελέγξανε τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς”. Παίρνω τηλέφωνο τον Παρασκευόπουλο και του λέω "Μπήκα στις φυλακές;. "Οι θεσμικοί..." μου απαντά.

"Μπήκα εγώ στις φυλακές; Μπήκα χωρίς την άδειά σου και χωρίς τον εισαγγελέα; Μπήκα;" του λέω.

"Το Μαξίμου είπε να μην δώσουμε έκταση” μου είπε.

"Χριστιανέ μου μπήκα στις φυλακές; Αφού δεν μπήκα. Βγες και διέψευσε!" του ξαναλέω. Ποτέ δεν διαψεύστηκε.

Άρα αυτή η ιστορία με τον Πανούση να μπαίνει στις φυλακές και να ελέγχει τα κελιά κτλ είναι κατασκευασμένη. Από τους ίδιους κύκλους με τα ονόματα που έχω δώσει στον συμβολαιογράφο, οι οποίοι θέλουν να πουν στους ποινικούς και στους άλλους ότι "ο Πανούσης μας απαγορεύει να κάνουμε τις μεγάλες καινοτομίες και να σας βγάλουμε από εδώ". Μεταφέρουν δηλαδή την ευθύνη που έχουν ως υπουργείο Δικαιοσύνης σε εμένα που δεν ήμουν υπεύθυνος για τις φυλακές. Ο κακός Πανούσης. Αυτό το παιχνίδι κάνανε. Έτσι λοιπόν με στοχοποίησαν, με αποτέλεσμα οι μέσα, είτε είναι ποινικοί είτε οι άλλοι, που δεν μπορούσαν να ξέρουν και πολλά πράγματα, να λένε “θα τον φτιάξουμε”, “θα τον κανονίσουμε”».

Sponsored Post