ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/11/2015 08:52 EET | Updated 11/11/2015 08:59 EET

Αναφορά κατά παντός υπεθύνου από Τόσκα και Παρασκευόπουλου στον Άρειο Πάγο: Να διερευνηθεί η διαρροή εγγράφων

eurokinissi

Αναφορά κατά παντός υπευθύνου που εμπλέκεται στην υπόθεση των καταγγελιών του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν πριν από λίγο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, με αίτημα να διερευνηθεί το πως διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στις τηλεοράσεις που αφορούν διαλόγους και φέρονται ότι ήταν στην κατοχή υπηρεσιών οι οποίες είναι επιφορτισμένες με το να τηρούν τηρούν το απόρρητο.

Τα αδικήματα που ζητείται να διερευνηθούν είναι μεταξύ άλλων παραβίαση μυστικών υπηρεσίας, υπεξαγωγή εγγράφων και άλλα.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε επικίνδυνο φαινόμενο που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες να δημοσιοποιούνται στις τηλεοράσεις κείμενα διαλόγων που δεν γνωρίζουμε την αληθινή τους προέλευση και φέρονται ότι προέρχονται από υπηρεσίες ασφαλείας. Σε ερώτηση της HuffPost Greece εάν οι διάλογοι που φέρονται ότι έχουν καταγράφει από την ΕΥΠ έχουν κάποια νομιμοποίηση, δηλαδή αν υπάρχει βούλευμα όπως απαιτείται ο υπουργός απάντησε ότι και αυτό διερευνάται.

Από την πλευρά του ο κ. Τόσκας δήλωσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και η διαρροή αυτών των εγγράφων θίγει και θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια».

Σε άλλη ερώτηση, εάν η αναφορά στρέφεται εναντίον του κ. Πανούση και κατ όσων δημοσιοποίησαν τους διάλογους και τα έγγραφα απάντησε ότι είναι κατά παντός υπευθύνου.

Αναμένονται κινήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σχετικά με το αίτημα του κ. Παρασκευόπουλου όπως επίσης και για τις καταγγελίες του κ. Πανούση.

Sponsored Post