ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12/11/2015 16:55 EET | Updated 12/11/2015 16:57 EET

ΚΥΣΟΙΠ: Συμφωνία έως το Σάββατο

Sooc

Και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) έκρινε εφικτό τον στόχο επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές έως το Σάββατο. Το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Σταθάκης είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς έως το Σάββατο.

Μετά την συνεδρίαση της Πέμπτης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, το ΚΥΣΟΙΠ εξέτασε την πρόοδο των διαπραγματεύσεων και κατέγραψε τα σημαντικά βήματα σύγκλισης που έχουν επιτευχθεί.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο υφυπουργός αρμόδια για το ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης και τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Την Κυριακή θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group (EWG), το οποίο αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι και σήμερα, Πέμπτη, το οικονομικό επιτελείο συναντάται με τους εκπροσώπους των πιστωτών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.