ΔΙΕΘΝΕΣ
25/11/2015 14:37 EET | Updated 25/11/2015 14:37 EET

Βομβαρδισμός φορτηγών στα σύνορα Τουρκίας με Συρία. Αναφορές για πλήγμα από ρωσικά μαχητικά

ihh/twitter

Βίντεο που γυρίστηκε σε μεθοριακή διάβαση στα σύνορα της Συρίας με την επαρχία Κιλίς στη νότια Τουρκία εμφανίζει φορτηγά να φλέγονται, έπειτα από αεροπορική επιδρομή, την οποία και ανέφεραν εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής. Δεδομένου ότι ρωσικά βομβαρδιστικά επιχειρούσαν στην περιοχή, αρκετοί εικάζουν πως τα φορτηγά επλήγησαν από αυτά.

Ο επικεφαλής της συνοριακής διάβασης που ελέγχουν οι αντάρτες στην ίδια περιοχή δήλωσε από τη δική του πλευρά ότι οι βομβαρδισμοί έπληξαν ένα χώρο στάθμευσης φορτηγών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι.

«Οι ομάδες μας βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς… Τα φορτηγά δεν είναι ιδιοκτησίας μας και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα εκείνων που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς» είπε ο Μουσταφά Οζμπέκ, στέλεχος του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Αρωγής (IHH) στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αν και λίγη ώρα αργότερα στις αναρτήσεις στους Twitter έκαναν αναφορές σε ρωσκούς βομβαρδισμούς.

Ο εργαζόμενος της ανθρωπιστικής οργάνωσης που κατέγραψε τις σκηνές αρχικά κατήγγειλε ότι φαίνεται πως τα φορτηγά διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στοχοθετήθηκαν στους βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα η ρωσική πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σφοδρούς βομβαρδισμούς εναντίον των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σε περιοχή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στο σημείο όπου καταρρίφθηκε το ρωσικό αεροσκάφος από την τουρκική πολεμική αεροπορία, επισήμαναν αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Τουλάχιστον 12 αεροπορικές επιδρομές έπληξαν περιοχές στο βόρειο τμήμα της Λαττάκειας ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα και Τουρκμένους μαχητές στις περιοχές Τζαμπάλ Άκραντ και Τζαμπάλ Τουρκμάν, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διοικητής των δυνάμεων των Τουρκμένων είπε επιπλέον ότι ρωσικά πολεμικά πλοία εκτόξευσαν πυραύλους από τη Μεσόγειο και βαρύ πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)