ΔΙΕΘΝΕΣ
03/12/2015 17:33 EET | Updated 03/12/2015 17:34 EET

Οι ΗΠΑ «ανοίγουν» πλήρως τον στρατό για τις γυναίκες: Πλέον θα μπορούν να υπηρετούν στην πρώτη γραμμή

Jessica McGowan via Getty Images
FORT BENNING, GA - AUGUST 21: Capt. Kristen Griest (left) and 1st Lt. Shaye Haver look on during the graduation ceremony of the United States Army's Ranger School on August 21, 2015 at Fort Benning, Georgia . Griest and Haver are the first women ever to successfully complete the U.S. Army's Ranger School. (Photo by Jessica McGowan/Getty Images)

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ ανακοίνωσε την απόφαση του να επιτρέψει στις γυναίκες να εκτελούν όλα τα καθήκοντα στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, και άρα να συμμετέχουν και σε μάχες στην πρώτη γραμμή, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις του Σώματος Πεζοναυτών, σε μια ιστορική κίνηση υπέρβασης των διαφορών των δύο φύλων.

Ο Κάρτερ δήλωσε πως η απόφαση του θα τεθεί σε ισχύ έπειτα από μια περίοδο 30 ημερών, όπως προβλέπει η νομοθεσία και κατόπιν, οι γυναίκες θα ξεκινήσουν να αναλαμβάνουν νέα καθήκοντα με μια «μελετημένη και μεθοδική διαδικασία».

Η απόφαση αυτή ακολουθεί μια διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν τρία χρόνια, όταν το Πεντάγωνο αρχικά ήρε τους περιορισμούς επιτρέποντας σε γυναίκες να υπηρετούν σε θέσεις στην πρώτη γραμμή και έθεσε σε εφαρμογή διαδικασίες ώστε οι γυναίκες να μπορούν να διεκδικούν για 220.000 επιπλέον στρατιωτικές θέσεις εργασίας.

Ο Αμερικανός υπουργός ανέφερε πως τα περισσότερα Σώματα του στρατού επέτρεψαν σε γυναίκες να θέτουν υποψηφιότητα για δουλειές, αλλά το Σώμα Πεζοναυτών έγειρε αντιρρήσεις. Ο Κάρτερ τόνισε πως αποφάσισε πως οι ανησυχίες αυτές θα εξεταστούν με την προσεκτική εφαρμογή της απόφασης.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Sputnik)

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post