Καταδικάστηκε διαχειριστής ιστοσελίδας εκδικητικού πορνό στις ΗΠΑ

Καταδικάστηκε διαχειριστής ιστοσελίδας εκδικητικού πορνό στις ΗΠΑ
shutterstock

Άλλος ένας διαχειριστής ιστοσελίδας εκδικητικού πορνό (revenge porn) βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο 29χρονος Αμερικανός Χάντερ Μουρ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 2,5 ετών, ενώ θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 2.000 δολαρίων. Ακόμα, θα πρέπει να αποζημιώσει όλα τα θύματά του με μόλις 145 δολάρια το καθένα. Όταν αποφυλακιστεί, θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση και δεν θα του επιτρέπεται η χρήση υπολογιστή, ούτε η κατοχή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο Μουρ, γνωστός και ως «βασιλιάς του εκδικητικού πορνό», αποδείχτηκε ότι έβγαζε μεγάλα χρηματικά μέσω της ιστοσελίδας «Is Anyone Up». Σε αυτή, ο ίδιος δημοσίευε γυμνές φωτογραφίες γυναικών που οι πρώην σύντροφοί τους ήθελαν να εκδικηθούν. Πολλά από τα θύματα είχαν μάλιστα δεχτεί επιθέσεις μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.

Τον προηγούμενο χρόνο ο Μουρ προσέλαβε χάκερ για την υποκλοπή γυμνών φωτογραφιών αγνώστων γυναικών. Το περιοδικό «Rolling Stone Magazine» τον είχε χαρακτηρίσει ως τον «πιο μισητό άνθρωπο του διαδικτύου» και ο ίδιος έχει δεχτεί την κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου.

Το FBI τον συνέλαβε με την κατηγορία της υποκλοπής προσωπικών αρχείων αποθηκευμένων σε υπολογιστή με στόχο το κέρδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν προβλέπει την τιμωρία τέτοιου είδους εγκλημάτων. Οι χρήστες του διαδικτύου κατακεραυνώνουν τις δικαστικές αρχές για την μικρή ποινή που επέβαλαν στον Μουρ.

Δημοφιλή