Στη φυλακή ιδιοκτήτης ροζ σελίδας που επέτρεπε τον διασυρμό γυναικών από τους πρώην τους

Στη φυλακή ιδιοκτήτης ροζ σελίδας που επέτρεπε τον διασυρμό γυναικών από τους πρώην τους
KGTV

Σε κλάματα ξέσπασε ο Κέβιν Μπολαέρτ, ιδιοκτήτης ιστοσελίδας εκδικητικού πορνό, μετά την καταδίκη του σε 18 μήνες φυλάκισης. Ο 28χρονος διέθετε έναν διαδικτυακό τόπο στον οποίο οργισμένοι ή απογοητευμένοι άνδρες δημοσίευαν γυμνές φωτογραφίες των πρώην τους.

Την περασμένη Παρασκευή ο Μπολαέρτ τελικά βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Σαν Ντιέγκο και αντιμετώπισε 21 κατηγορίες πλαστοπροσωπίας και έξι κατηγορίες εκβιασμού.

Η σελίδα ονομαζόταν ugotposted.com, ήταν σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο του 2012 έως το Σεπτέμβριο του 2013 και περιείχε περισσότερες από 10.000 φωτογραφίες γυναικών (κατά πλειοψηφία) τις οποίες ανέβαζαν πρώην σύντροφοι ή και χάκερς. Σε πολλές περιπτώσεις οι φωτογραφίες συνοδεύονταν με τις προσωπικές πληροφορίες των γυναικών. Ο Μπολαέρτ μάλιστα προχώρησε σε επέκταση της «επιχείρησής» του και εκμεταλλευόμενος τον διασυρμό των θυμάτων του, παρέπεμπε τις κοπέλες σε μια άλλη σελίδα όπου μπορούσαν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες τους καταβάλλοντας ένα χρηματικό ποσό.

Ο Μπολαέρτ εκτιμάται πως έβγαζε περίπου 900$ από την ιστοσελίδα και περίπου 30.000$ από εκείνους που ήθελαν να διαγραφούν οι φωτογραφίες τους. Το κόστος όμως στα θύματα ήταν μεγαλύτερο. Κάποιοι έχασαν τη δουλειά τους, σχέσεις διαλύθηκαν και σε μια περίπτωση ένα θύμα έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της σελίδας δεν αρνήθηκε το πόσο προσβλητική ήταν η σελίδα, όμως ισχυρίστηκε πως ο πελάτης του δεν παραβίασε το νόμο, καθώς απλά επέτρεπε σε άλλους να ανεβάζουν υλικό.

*Το άρθρο μεταφράστηκε από την αμερικανική έκδοση της Huffington Post