MyeTutor.org: Μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν με σωστότερο τρόπο

MyeTutor.org: Μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν με σωστότερο τρόπο
Shutterstock / Lisa F. Young

MyeTutor.org θα είναι μία απο τις 22 εταιρίες που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο SXSW2016 χάρη στη συμβολή του Τhe Hellenic Initiative και του Ιnternational Accelerator.

Να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση, με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είχαν την ευκαιρία 42 νεοφυείς ομάδες μέσα από το έργο της Θερμοκοιτίδας Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ.

Με την έναρξη της λειτουργίας της Θερμοκοιτίδας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, αναδείχθηκε ένα «φυτώριο» καινοτόμων επιχειρήσεων, στην καρδιά της Αθήνας. Σκοπός του ΕΒΕΑ ήταν και παραμένει να συμβάλει, όχι μόνο στη μείωση του απαιτούμενου αρχικού κεφαλαίου, αλλά κυρίως στην υπέρβαση μιας σειράς εμποδίων και προβλημάτων που οι νεοφυείς επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η MyeTutor.org

Η eLearning Industries ltd είναι μια εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας που αναπτύσσει μια εξατομικευμένη εκπαιδευτική πλατφόρμα, την ΜyeTutor.org, η οποία λειτουργεί συνδρομητικά και προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες μετά το κανονικό σχολικό πρόγραμμα των παιδιών. Βοηθάει τους γονείς με παιδιά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις ανησυχίες τους σχετικά με την αναποτελεσματικότητα της σχολικής εκπαίδευσης.

Η MyeTutor.org εξατομικεύει την εκπαίδευση χρησιμοποιώντας αλγόριθμους οι οποίοι «μαθαίνουν» πως μαθαίνουν οι μαθητές και προσαρμόζει το υλικό μελέτης και τη διδακτική μεθοδολογία ώστε να διευκολύνει τον κάθε μαθητή χωριστά να επιτύχει τους μαθησιακούς του στόχους.

“Η MyeTutor.org είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που βοηθά τους μαθητές να μαθαίνουν με σωστότερο τρόπο, γρηγορότερα και έτσι να επιτυγχάνουν στις σχολικές εξετάσεις”

Αναπτύσσεται μια λύση η οποία μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο, χρήματα και ενέργεια που ξοδεύουν οι μαθητές και οι γονείς και να καταστήσει κάθε μαθητή ικανό να πετύχει τόσο στο σχολικό του πρόγραμμα όσο και στις εξετάσεις.

1. Εξασφαλίζει στους γονείς ηρεμία και ανακούφιση εφόσον ξέρουν ότι τα μαθήματα στην εκπαιδευτική πλατφόρμα δεν εμπλέκονται με το καθημερινό τους πρόγραμμα (πχ δε χρειάζεται μετακίνηση) και γίνονται μέσα στην ασφάλεια και την άνεση του σπιτιού τους, στις διακοπές, σε μια επίσκεψη σους παππούδες, ακόμη και στη διάρκεια μιας πτήσης. Η διδασκαλία γίνεται από καθηγητές που έχουν επιλεγεί αυστηρά με βάση την ικανότητα και το χαρακτήρα τους και με τη βοήθεια αλγόριθμων που παρακολουθούν και καταγράφουν την πρόοδο του παιδιού ενώ ταυτόχρονα προτείνουν το κατάλληλο διδακτικό υλικό.

2. Η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθήσουν μαθήματα μετά το σχολικό τους πρόγραμμα από οπουδήποτε, οποτεδήποτε και από οποιαδήποτε συσκευή, τους βοηθά να μαθαίνουν καλύτερα και γρηγορότερα από ότι σε μια συμβατική τάξη και έτσι να επιτυγχάνουν στις εξετάσεις τους. Εξατομικεύει την εκπαίδευση κάνοντας χρήση προχωρημένων αλγόριθμων οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα μαθησιακά και γνωστικά προφίλ και με διδακτικό υλικό που προσαρμόζεται στην πρόοδο του κάθε μαθητή σε πραγματικό χρόνο.

3. Διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς καθώς αυτοί μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους ή από οπουδήποτε θέλουν, εκμηδενίζοντας το κόστος μετακίνησης και νοιώθοντας ήσυχοι και βέβαιοι ότι έχουν πρόσβαση σε μια μεγάλη «δεξαμενή» μαθητών. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά το εισόδημά τους σε σχέση μάλιστα με το αντίστοιχο εισόδημα ενός καθηγητή ιδιαιτέρων μαθημάτων.

Της εταιρείας ηγείται ο Αθανάσιος Λαδόπουλος Founder/CEO, o οποίος έχει μια 20ετή επιτυχημένη σταδιοδρομία στα χρηματοοικονομικά, κυρίως στην Αγγλία και την Ελβετία, ενώ η eLearning Industries είναι η δεύτερη startup εταιρεία που ιδρύει.

Το έργο Θ.Ε.Α. είναι μέλος του Δικτύου Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων, και εντάχθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Έργο: Αθήνα" και συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττική 2007-2013 του ΕΣΠA.

Δημοφιλή