ΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/01/2016 08:45 EET | Updated 02/01/2016 08:48 EET

Ο Άγιος Βασίλης ενοχλεί:Τούρκοι εθνικιστές τον έκαναν μουσουλμάνο και δήμαρχος στη Θράκη ενοχλείται με την «παρουσία» του

youtube

Ο Άι Βασίλης είναι για όλους μας μία συμπαθητική φιγούρα από εκείνες που μας συντροφεύουν από τα παιδικά μας χρόνια. Φαίνεται όμως ότι σε ορισμένους υπερεθνικιστές δημιουργεί πρόβλημα η ύπαρξή του. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός πως υπερεθνικιστές στην Τουρκία έφτιαξαν βίντεο στο οποίο ο Άι Βασίλης όχι μόνο δικάζεται από ισλαμικό δικαστήριο, αλλά στο τέλος γίνεται και μουσουλμάνος.

Πιο αναλυτικά το βίντεο, δείχνει αρχικά δύο γενίτσαρους να καταδιώκουν τον Άγιο Βασίλη και να μεταφέρεται σε Ισλαμικό Δικαστήριο. Εκεί, ο δικαστής τον ρωτά γιατί τρέχει και αυτός απαντά επειδή γιορτάζει τη γέννηση του Χριστού. Στη συνέχεια βέβαια γίνεται το αμίμητο. Ο Άγιος Βασίλης εντυπωσιάζεται τόσο πολύ ώστε αποφασίσει να γίνει μουσουλμάνος, καθώς ο δικαστής τον διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο για βαρβαρότητες στο Ισλάμ.

Δείτε το βίντεο:

Ο «ενοχλημένος» δήμαρχος

Την ίδια ώρα μουσουλμάνος δήμαρχος της Θράκης διαμαρτύρεται για την «παρουσία» του Άγιου Βασίλη σε εκδηλώσεις που έγιναν σε νηπιαγωγεία του Δήμου Μύκης.

Πιο αναλυτικά ο Τζεμήλ Κάπζα έστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας με το οποίο υποστηρίζει ότι ο δήμος Μύκης αποτελείται από πολίτες αμιγώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα και οι επίσημες θρησκευτικές γιορτές είναι τα δύο Μπαϊράμια και τα πέντε καντήλια.

Στο έγγραφο αναφέρει επίσης ότι σέβεται τις γιορτές των χριστιανών, υποστηρίζει όμως ότι η θρησκεία τους απαγορεύει τη παρουσία και την επαφή τους με τον Άγιο Βασίλη.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο του δημάρχου

Sponsored Post