ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/01/2016 14:01 EET | Updated 04/01/2016 16:34 EET

Κατρούγκαλος: «Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις. Η εθνική σύνταξη θα παίξει το ρόλο του ΕΚΑΣ»

Sooc

Σε νέες διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις με το νέο Ασφαλιστικό προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, αμέσως μετά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Δεν θα υπάρχει καμία μείωση στις συντάξεις, Διασφαλίζουμε την μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Όταν λείπει η ελπίδα χάνεται το νόημα. Σε αυτή την κρίση ερχόμαστε να βάλουμε τέλος», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και συμπλήρωσε:

«Τι κάνουμε με τη μεταρρύθμιση; Αντί να προχωρήσουμε σε μια 12η μείωση των συντάξεων προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την κοινωνική δαπάνη».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι ο νέος θεσμός της εθνικής σύνταξης επιδιώκει να πάρουν σύνταξη όλοι και συμπλήρωσε πως «η εθνική σύνταξη θα ανεβαίνει μαζί με την οικονομία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης πως θα υπάρξει η υψηλότερη δυνατή προστασία για όλους ειδικότερα για τα χαμηλά εισοδήματα και χαρακτήρισε το Ασφαλιστικό ως «εθνικό ζήτημα».

«Επιδιώκουμε να μην υπάρξουν μειώσεις στις επικουρικές, αξιοποιώντας το θεσμό της προσωπικής διαφοράς», ανέφερε ακόμη ο κ. Κατρούγκαλος και υπογράμμισε πως το κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό «φεύγει» για τους θεσμούς

Σε ότι αφορά την εθνική σύνταξη τόνισε ακόμη ότι «έρχεται να παίξει το ρόλο του «ΕΚΑΣ».

Μήνυμα Παυλόπουλου στους εταίρους

Κατά την συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «έφερα το "σώμα του εγκλήματος". Αισθάνομαι καλά που σας τη δίνω, γιατί είναι ένα κείμενο που γράφτηκε εδώ και δεν ήρθε μεταφρασμένο».

Από την πλευρά του μήνυμα στους εταίρους έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος σημείωσε ότι το ασφαλιστικό αποτελεί την καρδιά του κράτους δικαίου σε όλη την Ευρώπη και πυλώνα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τονίζοντας πως πρέπει να διασφαλιστεί η κοινωνική δικαιοσύνη και η ανταποδοτικότητα στην οποία στηρίζεται και το ασφαλιστικό σύστημα.

«Δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις που δίνονται να είναι χαμηλότερες από τις εισφορές που έχουν καταβάλλει οι εργαζόμενοι. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους εταίρους γιατί αφορά στον ευρωπαϊκό πολιτισμό», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.