Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση μέσω διαρροών

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Δεν κάνουμε διαπραγμάτευση μέσω διαρροών
Eurokinissi

«Έχουμε καλέσει και άλλωστε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα το ΔΝΤ να πάρει μέρος στο πρόγραμμα και είμαστε ανοιχτοί για συμβιβασμό» είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την ευρωπαϊκή του περιοδεία. Ωστόσο ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να κάνει διαπραγματεύσεις μέσω διαρροών και κάλεσε το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Παραδέχθηκε ότι ΔΝΤ βάζει ψηλά τον πήχυ για ασφαλιστικό, χρέος όμως εξέφρασε την ανησυχία του για όλες τις διαρροές λέγοντας: «Δεν έχω κάνει καμία κριτική στο ΔΝΤ απλά θέλω να ξεκαθαρίσει εάν πράγματι είναι δικές του διαρροές ή φαντασιώσεις των δημοσιογράφων».

Το άγχος του ΔΝΤ είναι οι αριθμοί να βγαίνουν, συνέχισε και τόνισε πως πρέπει η συζήτηση να τελειώσει σε εύλογο χρόνο «γιατί εάν δεν τελειώσει σε εύλογο χρόνο τότε το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Μέσα σε δύο τρεις μήνες πρέπει να έχει λήξη η αξιολόγηση είπε και επεσήμανε: «Δεν θα ξαναμπούμε σε ατέρμονες συζητήσεις. Είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι σύντομα μπορούμε να αρχίσουμε συζητήσεις και να αλλάξει η σελίδα στην ελληνική οικονομία».

Σε σχετική ερώτηση εξέφρασε τη διαφωνία του ότι οι θεσμοί έχουν απορρίψει το Ασφαλιστικό. Ούτε έχουν κάνει ενστάσεις είπε και διευκρίνισε: «Δεν έχω επίσημη ενημέρωση, εάν υπάρχουν ενστάσεις περιμένω να τις δω γραπτώς.

Επιπλέον είπε πως εάν συμμετάσχει τελικά το ΔΝΤ θα υπάρξει καινούργια συμφωνία με νέα χρηματοδότηση.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε σχετικά με αυτά που γράφτηκαν για τους στόχους του προϋπολογισμού ότι δεν ισχύουν και αναφερόμενος στα έσοδα από το ΦΠΑ είναι πως είναι αυξημένα κατά 28%.

«Είναι πολύ καλύτερη η εικόνα που έχουμε όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους» είπε.

Όσον αφορά στις επαφές που είχε με τους Ευρωπαίους εταίρους του δήλωσε ικανοποιημένος και σχολίασε πως βρήκε θετική ανταπόκριση και θέληση για λύση.

Δημοφιλή