Ο Kanye West είπε πως «Ο Bill Cosby είναι αθώος» και ο κόσμος αναστέναξε με απογοήτευση

Kanye West reacts as he accepts the video vanguard award at the MTV Video Music Awards at the Microsoft Theater on Sunday, Aug. 30, 2015, in Los Angeles. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)
Kanye West reacts as he accepts the video vanguard award at the MTV Video Music Awards at the Microsoft Theater on Sunday, Aug. 30, 2015, in Los Angeles. (Photo by Matt Sayles/Invision/AP)

Χωρίς να υπάρχει κάποια άμεση αφορμή και εντελώς στα ξαφνικά, ο Kanye West έγραψε χτες, Τρίτη, στο λογαριασμό του στο Twitter το ακόλουθο tweet.

Ναι, καλά διαβάσατε, αυτό που έγραψε ήταν «Ο Bill Cosby είναι αθώος» με κεφαλαία και πολλά θαυμαστικά για έμφαση. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ράπερ δεν έχει πάρει ακόμη θέση σχετικά με το θέμα, οι χρήστες του Twitter όμως είχαν πολλά να πουν.

Ο Cosby πριν λίγο καιρό κατηγορήθηκε και επίσημα για ασέλγεια σε μια πρώην βοηθό της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Πανεπιστημίου Temple, πίσω στο 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια, με τη γυναίκα να ομολογεί πως την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Δεκάδες άλλες γυναίκες όμως έχουν επίσης κατηγορήσει τον Cosby για βιασμό και μη ηθελημένη σεξουαλική επαφή, αναφερόμενες σε περιστατικά που συνέβησαν τη δεκαετία του '60. Αρκετές από αυτές έχουν μηνύσει τον Cosby για δυσφήμηση ενώ την ίδια στιγμή ο κάποτε αγαπητός κωμικός αρνείται κάθε κατηγορία.

Πρόσφατα οι δικηγόροι του Cosby απέτυχαν στην προσπάθειά τους να απορρίψουν τις ποινικές κατηγορίες, ισχυριζόμενοι πως οι προηγούμενοι εισαγγελείς που είχαν αναλάβει την υπόθεση είχαν αθωώσει τον Cosby.

Το Δεκέμβριο ο West παρουσίασε το νέο του κομμάτι «Facts» το οποίο περιέχει ένα στίχο για τον Cosby, τον εξής: «Do anybody feel bad for Bill Cosby? Did he forget names just like Steve Harvey?».

Το ερώτημα είναι, σε τι ακριβώς αποσκοπεί ο West με αυτή την αψυχολόγητη κίνηση; Να προκαλέσει ντόρο με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ; Να χάσει όλους του τους φαν; Μήπως ο άνθρωπος είχε πιει λίγο παραπάνω και ξέχασε το «not» πριν το «innocent»; Μπορεί βέβαια, πολύ απλά, να υποστηρίζει όντως τον Cosby. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί τις συνέπειες.