ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/02/2016 12:33 EET | Updated 12/02/2016 12:46 EET

Πετάει για τη Βοστόνη η Ντένια Παράσχη. Ξεπεράστηκε το πρόβλημα με την αεροδιακομιδή

Ντένια Παράσχη - Έκκληση Βοήθειας / facebook

Αναχώρησε τελικά στις 13.30 το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή, για την Βοστόνη η 28χρονη Ζακυνθινιά Ντένια Παράσχη, ώστε να νοσηλευτεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιοχής και να θεραπευτεί από την σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά από την οποία πάσχει.

Η αεροδιακομιδή γίνεται με ιδιωτικό αεροσκάφος της Air Ambulance τύπου liar jet, ειδικά διαμορφωμένο και αναμένεται να προσγειωθεί στις ΗΠΑ στις 11 το βράδυ τοπική ώρα (6 το ξημέρωμα Ελλάδος) μετά από δυο στάσεις για ανεφοδιασμό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημέρα Ζακύνθου.

Η αναζήτηση κατάλληλου αεροσκάφους, ήταν και το ζήτημα που καθυστερούσε την αναχώρησή της. Χθες έγινε γνωστό πάντως ότι μετά την συγκλονιστική ανταπόκριση του κόσμου, συγκεντρώθηκε όλο το ποσό που απαιτείται για τη νοσηλεία της.

Μαζί με την Ντένια ταξιδεύουν για Βοστόνη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εκτός από το σύζυγο και άλλους συγγενείς της κοπέλας, δύο ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους μεταφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εκτός από τους ιατρούς στο αεροδρόμιο, θα βρίσκονται ομογενείς της Αμερικής, που θα βοηθήσουν την οικογένεια Παράσχη, κατά τη διαμονή της στην Βοστόνη.

Το Ωνάσειο για την Ντένια

Μέτα από 18 ημέρες νοσηλείας στο Ωνάσειο, το πρωί το καρδιοχειρουργικό Κέντρο εξέδωσε το πρώτο δελτίο Τύπου με θέμα «Ασθενής Διονυσία Παράσχη». Στο δελτίο αναφέρεται επί λέξη «Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία. Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή. Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ. Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού. Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση».