ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/02/2016 03:32 EET | Updated 23/02/2016 03:33 EET

Μητσοτάκης: Προτιμώ εκλογές παρά να συνεργαστώ με τον Τσίπρα

Sooc

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Star, εκτιμώντας πως η οικουμενική κυβέρνηση δεν αποτελεί λύση για τη χώρα και υποστηρίζοντας ότι με τον Αλέξη Τσίπρα «τον χωρίζει άβυσσος».

Κληθείς να απαντήσει, «γιατί ενώ τον Σεπτέμβριο άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον κ.Τσίπρα, τώρα το αποκλείει;», ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «τον Σεπτέμβριο οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές, από τότε μπήκε ...πολύ νερό στο αυλάκι, από τότε ο κ.Τσίπρας έχει αποδείξει ότι χειρίζεται κρίσιμα ζητήματα με ανευθυνότητα, φέρεται επιπόλαια, δεν ολοκληρώνει την αξιολόγηση».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πάντως πως μόνο στο προσφυγικό και στα εθνικά θέματα μπορεί να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ τους.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών. «Δεν γνωρίζω αν θα πάμε σε νέες εκλογές,  πάντως αν δεν περάσουν τα μέτρα, θα γίνει ότι προβλέπει το Σύνταγμα. Θα είναι ευθύνη της κυβέρνησης αν προκηρυχτούν και πάλι εκλογές. Στην πράξη, η οικουμενική  δεν μπορεί να δουλέψει, ούτε για να δρομολογήσουμε κάποιες αλλαγές, διότι αν ο Τσίπρας χάσει την δεδηλωμένη, σημαίνει ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό, γιατί λοιπόν αυτοί οι βουλευτές να το ψηφίσουν με άλλον... πρωθυπουργό;» σημείωσε.

Όσον αφορά στο Ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι. «Ενδεχομένως να ψηφίσουμε επιμέρους διατάξεις του» ανέφερε.

Μιλώντας για τα σενάρια περί Grexit και την δραχμή, ο κ.Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι «και με ευθύνη της Ευρώπης υπάρχει άνοδος του ευρωσκεπτικισμού», τονίζοντας πως κατά την άποψη του «θα ήταν η απόλυτη καταστροφή σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο». «Η Ελλάδα πρέπει να είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, δεν μπορώ να φανταστώ την χώρα μου, μόνη» σημείωσε .Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν ανησυχεί για έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά «ανησυχώ να βλέπω την Ελλάδα να σέρνεται και να σαπίζει εντός ευρώ».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες,  ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως χρειάζεται αλλαγή και εξυγίανση, την οποία πρέπει όμως να κάνει το ΕΣΡ, ενώ εκτίμησε ότι ο νέος νόμος του σύριζα δεν θα προχωρήσει .

«Γιατί 4 άδειες;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε «πολυφωνία έχουμε! και η ψηφιακή τεχνολογία το επιτρέπει- Εγώ διαχωρίζω τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους. Η αγορά καθορίζει τα κανάλια που θα λειτουργούν σε μια χώρα».

Κληθείς να σχολιάσει τον "πόλεμο" ανακοινώσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ , με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc για κενά στα Πόθεν Έσχες του, ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε «λυπάμαι πραγματικά όταν η πολιτική ζωή του τόπου επιστρέφει σε πολιτικές κιτρινισμού του 80’ .Εμπλέκεται με χυδαίο τρόπο η σύζυγος μου, είναι γνωστό σε όλους, ότι ήμασταν σε διάσταση 8 χρόνια και κάναμε ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις. Αυτές οι  κινήσεις δεν αναβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου».

«Πρέπει να είναι πολύ πανικόβλητος ο ΣΥΡΙΖΑ, για να βασίζεται σε ένα περιοδικό που δεν είναι οι Νew York times και δεν διακρίνεται για την εγκυρότητα του» πρόσθεσε.

Sponsored Post