Τα υπερόπλα του μέλλοντος που θυμίζουν Star Wars και λειτουργούν με λέιζερ: Θα τα χρησιμοποιεί ο Στρατός των ΗΠΑ

Τα υπερόπλα του κοντινού μέλλοντος που θυμίζουν Star Trek και λειτουργούν με λέιζερ: Στην υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ
US Navy

Τα όπλα με λέιζερ δεν τα συναντά κάνεις πλέον μόνο στο Star Trek ή στον «Πόλεμο των Άστρων». Καθώς η τεχνολογία έχει γίνει πιο φθηνή και πιο προσιτή, οι κυβερνήσεις ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιούνται νόμιμα σε μελλοντικούς πολέμους.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αναπτύξουν όπλα λέιζερ μεγάλης κλίμακας στον Στρατό τους, μέχρι το 2023. Όπως αναφέρει η αναπληρωτής βοηθός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Αμερικανικού Στρατού, οι δοκιμές τόσο σε αμυντικά όσο και σε επιθετικά όπλα τέτοιου είδους πήγαν καλά και τώρα γίνεται προσπάθεια χτισίματος κλίματος εμπιστοσύνης με τους στρατιώτες των ΗΠΑ.

Τα συγκεκριμένα όπλα έχουν ήδη αναπτυχθεί σε διάφορα τμήματα του αμερικανικού Στρατού. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των όπλων κατευθυνόμενης ενέργειας, όπως ονομάζονται, έναντι των συμβατικών πυραύλων είναι ότι είναι αρκετά πιο φθηνά. Για παράδειγμα, το σύστημα λέιζερ του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, κοστίζει μόλις ένα ευρώ για κάθε βολή που θα πραγματοποιηθεί.

Μάλιστα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και της Lockheed Martin, έχουν ήδη κάνει δοκιμές με όπλα λέιζερ τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πάνω σε ένα μεσαίο ή μεγάλο όχημα.

Γνωστό ως Προχωρημένη Δοκιμή Υψηλής Ενέργειας (ATHENA), το 30kw όπλο της Lockheed Martin είναι να δοκιμαστεί ως αμυντικό όπλο για την καταστροφή οδοφραγμάτων, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ναρκών.

Αυτό που ελπίζουν είναι ότι καθώς η τεχνολογία γίνεται πιο συμπαγής και φθηνή ο Στρατός θα είναι σε θέση να σμικρύνει τα όπλα σε όπλα πάνω σε μικρά οχήματα. Το λέιζερ ωστόσο δεν είναι το μόνο πειραματικό όπλο πάνω στο οποίο εργάζονται οι ΗΠΑ.

Το railgun είναι ένα ιδιαίτερα τρομακτικό όπλο, καθώς δεν βγάζει ούτε τη φωτιά ούτε και τον καπνό των όπλων, ενώ δεν λειτουργεί ούτε με χημικές ουσίες αλλά ούτε και με μπαρούτι, αλλά με μια σειρά από ισχυρούς ηλεκτρομαγνήτες.

Η καταστροφική του δύναμη θα προέλθει από την δύναμη και την ταχύτητα με την οποία χτυπά το στόχο. Όταν τελειώσετε, το όπλο θα είναι σε θέση να βάλει φωτιά σε ένα βλήμα με μεγάλη ακρίβεια σε απόσταση πάνω από 110 ναυτικά μίλια, πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε όπλο του πυροβολικού.

Δημοφιλή