Το πρώτο trailer των νέων Ghostbusters είναι επιτέλους εδώ και οι γυναίκες αναλαμβάνουν δράση

Είναι μία από τις πλέον πολυαναμενόμενες ταινίες του 2016, τόσο λόγω της ιστορίας που κουβαλά όσο και της ριζικής αλλαγής που πραγματοποιήθηκε στο βασικό καστ της, αντικαθιστώντας τους άντρες πρωταγωνιστές με γυναίκες.

Σήμερα το remake του «Ghostbusters» απέκτησε το πρώτο του επίσημο trailer και από όσα είδαμε στα σχεδόν δυόμιση λεπτά που διαρκεί, ο σκηνοθέτης Paul Feig κατάφερε να δημιουργήσει μια ολόφρεσκη και ξεκαρδιστική ταινία που δεν ξεχνά τις ρίζες της. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την κυκλοφορία της στις αίθουσες για την τελική ετυμηγορία, το πρώτο δείγμα όμως είναι αρκετά ελπιδοφόρο.

Οι Kristen Wiig και Melissa McCarthy επιστρέφουν με την τρομερή χημεία που είχαν στο «Bridesmaids» και την ομάδα συμπληρώνουν οι διάσημες κωμικοί του Saturday Night Live, Leslie Jones και Kate McKinnon. Πέρα από την πρωταγωνιστική τετράδα, στην ταινία παίζει επίσης ο Chris Hemsworth ως γραμματέας των Ghostbusters (σας το είπαμε, οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί πλήρως) ενώ θα υπάρξουν και guest εμφανίσεις από τους αρχικούς πρωταγωνιστές, Bill Murray, Sigourney Weaver, Ernie Hudson και Dan Aykroyd.

Η απόφαση του Feig να βάλει γυναίκες στους ρόλους των Ghostbusters δεν χαιρετήθηκε με τον ίδιο ενθουσιασμό από όλους τους φαν της ιστορικής ταινίας, ο ίδιος ο σκηνοθέτης όμως δε θα μπορούσε να νοιάζεται λιγότερο. Χαρακτήρισε μάλιστα τα οργισμένα σχόλια σχετικά με το θέμα ως «αχρεία, μισογυνιστικά σκ@τ@».

Ο Feig είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο The Mary Sue πως έχει αρχίσει να πιστεύει ότι βλέπει τον κόσμο μέσα από μια πιο γυναικεία ματιά. «Αυτός είμαι, απλά. Μου στέλνουν συνέχεια σενάρια και όταν αυτά μιλούν για έναν τυπικό άντρα πρωταγωνιστή που έχει φτιάξει τη ζωή του όπως θέλει αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα, σταματώ να ασχολούμαι. Χάνω τελείως το ενδιαφέρον μου. Έπειτα από χρόνια που βλέπω ταινίες, συνειδητοποίησα πως έχω βαρεθεί να παρακολουθώ αντρικά προβλήματα. Έχω βαρεθεί να τα βλέπω στη μεγάλη οθόνη».

Το νέο «Ghostbusters» θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στο καλοκαίρι.