ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2016 12:27 EET | Updated 09/03/2016 12:27 EET

Reuters: Η ΠΓΔΜ «έκλεισε» τελείως τα σύνορά της για τους πρόσφυγες

DIMITAR DILKOFF via Getty Images
TOPSHOT - A child stands among a razor-topped fence close to the gate at the Greek-Macedonian border near the Greek village of Idomeni, on March 7, 2016, where thousands of migrants and refugees wait to cross the border into Macedonia.EU leaders held a summit with Turkey's prime minister on March 7 in order to back closing the Balkans migrant route and urge Ankara to accept deportations of large numbers of economic migrants from overstretched Greece. / AFP / DIMITAR DILKOFF (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)

Σε κλείσιμο των συνόρων της σε ότι αφορά την διέλευση των προσφύγων προχώρησε και η ΠΓΔΜ μετά την Σλοβενία, την Κροατία και τη Σερβία, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχο της Αστυνομίας, Κάτι που σημαίνει ότι η λεγόμενη «βαλκανική οδός» έχει πλέον κλείσει εντελώς.

Χιλιάδες μετανάστες, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο έχουν εγκλωβιστεί στο ελληνικός έδαφος στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Μάλιστα οι αρχές της ΠΓΔΜ επέτρεπαν τη διέλευση μόνο ενός μικρού αριθμού Συρίων και Ιρακινών προσφύγων. Σύμφωνα με το Reuters όμως στη συνέχεια οι αρχές της ΠΓΔΜ απαγόρεψαν έστω και αυτή τη μικρή διέλευση.

«Έχουμε κλείσει τελείως τα σύνορα» ανέφερε στο Reuters o αξιωματούχος της Αστυνομίας, δίχως να αναφέρει το όνομά του. Μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ κανένας πρόσφυγας δεν πέρασε τα σύνορα της χώρας την Τρίτη.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, «η ΠΓΔΜ θα ενεργεί σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν και από τις άλλες χώρες της βαλκανικής οδού».

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης η Σερβία επέβαλλε περιορισμούς στην ροή των προσφύγων από τα σύνορά της ανακοινώνοντας, όπως είχε κάνει μερικές ώρες πριν και η Σλοβενία. Το αποτέλεσμα ήταν η λεγόμενη βαλκανική οδός να κλείσει εντελώς.

Διαβάστε επίσης:

Νέους περιορισμούς από τη Σλοβενία στην είσοδο μεταναστών και προσφύγων - Έντονη η αντίδραση από Σερβία

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost

Sponsored Post