ΔΙΕΘΝΕΣ
09/03/2016 10:19 EET | Updated 09/03/2016 10:19 EET

Μοντέλο μηνύει τον Ντόναλντ Τραμπ για απάτη

Gage Skidmore/Flickr
Donald Trump speaking at CPAC 2011 in Washington, D.C.Please attribute to Gage Skidmore if used elsewhere.

Μοντέλο από την Τζαμάικα μήνυσε το πρακτορείο μοντέλων του Ντόναλντ Τραμπ για απάτη και παραβίαση του εργατικού και μεταναστευτικού δικαίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο συγκεκριμένα, η Alexia Palmer κατηγορεί την εταιρεία Trump Model Management ότι έδωσε ψευδείς πληροφορίες στην αμερικανική κυβέρνηση ότι η ίδια θα πληρωνόταν 75.000 δολάρια τον χρόνο για το διάστημα που θα ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρόλα αυτά, η ίδια ισχυρίζεται ότι έλαβε μόλις 3.880 δολάρια τα τρία χρόνια που διήρκεσε το συμβόλαιό της με το πρακτορείο. Η καταγγελία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για ψευδείς παραστάσεις και παραβιάσεις του εργατικού και μεταναστευτικού δικαίου των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Palmer ζητεί αποζημίωση 225.000 δολαρίων.

Η αγωγή είχε κατατεθεί τον Οκτώβριο του 2014, όμως η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται, σύμφωνα με το Reuters, αργότερα μέσα στον Μάρτιο. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την περίοδο ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, έχοντας μάλιστα ηγηθεί στις περισσότερες προκριματικές εκλογές που έχουν λάβει χώρα έως τώρα.

Ο μεγιστάνας έχει κατά καιρούς δηλώσει ότι είναι κατά των «λαθραίων», όπως τους αποκαλεί, μεταναστών, ενώ υπόσχεται να μην επιτρέψει την «κλοπή» θέσεων εργασίας από ξένους. Έχει δηλώσει μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να χτίσει ένα μεγάλο τείχος στα σύνορα της Αμερικής με το Μεξικό. Παρόλα αυτά, ως επιχειρηματίας, επιλέγει τα «φτηνά εργατικά χέρια» αναπτυσσόμενων χωρών. Πιο συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στα καζίνο και τις άλλες επιχειρήσεις του δεν είναι Αμερικανοί πολίτες, αλλά μετανάστες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δικηγόροι του Τραμπ δηλώνουν βέβαιοι ότι θα νικήσουν στο δικαστήριο. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι το μοντέλο δεν είχε προσληφθεί από το πρακτορείο και ότι είχε μόνο συνεργαστεί μαζί τους σε δέκα μεμονωμένες περιπτώσεις. Αυτός ο ισχυρισμός όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγιστάνας κατηγορείται για απάτη. Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμεί εναντίον του η υπόθεση του «Πανεπιστημίου Τραμπ», η οποία αφορά σε μια σειρά σεμιναρίων που πρόσφερε ο Τραμπ με αντάλλαγμα δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Ο ίδιος κατηγορείται ότι εξαπάτησε τους «φοιτητές» του, καθώς οι υπηρεσίες που προσέφερε απείχαν κατά πολύ από αυτές που τους είχαν υποσχεθεί.